Zaterdag 19.09.20 | 22.15 uur

Online dienstverlening nog overzichtelijker voor bezoekers

Nieuwe website gemeente Zwartewaterland online

Nieuwe website gemeente Zwartewaterland online

Nieuwe website gemeente Zwartewaterland online© DKN

De gemeente Zwartewaterland heeft een nieuwe website. Met het nieuwe ontwerp is de online dienstverlening overzichtelijker voor bezoekers. De website is opgebouwd volgens het Toptaken-principe. Dat wil zeggen dat de gemeente kijkt naar de statistieken en de meest gestelde vragen van bezoekers. De website is daarop ingericht.

De nieuwe website is anders ingedeeld dan de vorige.
Een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website is het uitgangspunt. Wethouder Maarten Slingerland: “De bezoeker moet snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die hij of zij zoekt. We houden het zoekgedrag continu in de gaten en spelen daarop in. Een mooie stap in onze online dienstverlening.”

Ook voor tablet en smartphone
Steeds meer mensen bezoeken de gemeentelijke website via een tablet of smartphone. De website heeft daarom een responsive design. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast bij weergave op een desktop, laptop, tablet en smartphone.

Toegankelijk voor iedereen
Bij het inrichten van de website is veel aandacht besteed aan toegankelijkheid. Slingerland: “Iedereen moet gebruik kunnen maken van onze website. We hebben bijvoorbeeld een voorleesfunctie en mogelijkheden om het lettertype te vergroten. Bij het kleurgebruik is rekening gehouden met mensen die minder goed zien. En er zijn al veel teksten herschreven. We schrijven kortere, eenvoudigere teksten en gebruiken zoveel mogelijk woorden die de overgrote meerderheid van de bevolking begrijpt. De toegankelijkheid heeft continu onze aandacht. Stap voor stap zorgen we dat iederéén toegang heeft tot onze online informatie.”

Een website is nooit af
De website is nu vernieuwd, maar een website is eigenlijk nooit af. De gemeente blijft altijd bezig om de website verder te verbeteren. Kunt u iets niet vinden of heeft u suggesties om de website te verbeteren? Laat het de gemeente weten. Stuur een mail naar communicatie@zwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.01.20 | 11.25 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.3247 s