Donderdag 02.07.20 | 14.15 uur

'Genemuiden heeft een fantastisch uitgangspunt om toekomst te maken'

Ondernemerskring energiek van start in 2020

Ondernemerskring energiek van start in 2020

Ondernemerskring energiek van start in 2020 © OK Genemuiden

Ruim 220 aanwezigen uit ondernemend Genemuiden luidden op 7 januari jl. met elkaar het jaar 2020 in. Op de nieuw verbouwde locatie van Van der Sluis Technische Bedrijven op de Kamperzeedijk ontmoetten ze elkaar en heven ze het glas op een succesvol ondernemend jaar. Na een korte terugblik op het afgelopen jaar, nam voorzitter Berthran Selles de aanwezigen mee in de ambities voor 2020: “Samenwerken en communiceren zijn voor ons de absolute speerpunten voor de toekomst”.

Uitgelicht werd de profilering van Genemuiden, wat met de lancering van de website: www.worldclassgenemuiden.nl een flinke impuls krijgt.

Groeibriljant van formaat
Via een vlog sprak Bart Götte, hoogleraar en oprichter van Future Flock, de ondernemers toe. Götte startte zijn speech met een flink compliment: “Men denkt dat alles in de randstad gebeurt, maar Genemuiden blijkt een groeibriljant van formaat voor de Nederlandse economie”. Dat het zo goed gaat, heeft volgens Götte te maken met diverse factoren: “Allereerst dat de bedrijvigheid zich kenmerkt door een stevig fundament van familiebedrijven, waar continuïteit boven winstmaximalisatie gaat. Maar ook duurzame netwerken in combinatie met nuchter ondernemerschap maken Genemuiden tot een economische parel van betekenis.”

Het advies van Götte? Anticipeer tijdig. “Wees flexibel met betrekking tot de inzet van personeel. Ga adequaat om met de energietransitie, maak gebruik van nieuwe technologieën en focus op circulaire economie”. Volgens Götte heeft ondernemend Genemuiden “een fantastisch uitgangspunt om toekomst te maken!”.

Van installatietechniek tot BIM
René van der Sluis, algemeen directeur van Van der Sluis Technische Bedrijven, presenteerde trots de historie en het heden van het bedrijf, waar inmiddels meer dan 450 eigen medewerkers en zo’n 200 flexwerkers werkzaam zijn. De aanwezigen kregen middels een videopresentatie een kijkje binnen de diverse takken van sport van Van der Sluis: installatietechniek, constructie en agri.

Behoud veiligheid
Burgermeester Eddy Bilder sprak lovende woorden over Genemuiden en de uitstekende contacten met de gemeente en provincie. “We doen ons best om bedrijven zoveel mogelijk binnen onze gemeentegrenzen te huisvesten en daarom vinden we het jammer dat bedrijven, inclusief Van der Sluis, deels hun activiteiten elders moeten huisvesten”. Hij deed een klemmend beroep op de ondernemers als het gaat om veiligheid. “Wees alert! De criminaliteit in Zwolle stijgt, ook in de richting van Zwartewaterland. Neem dus je verantwoordelijkheid voor het behoud van veiligheid”.

Duurzaam samenwerken
Na afloop van de presentatie genoten de ondernemers van een heerlijk buffet een gezellige netwerkavond. De enorme opkomst van deze avond is een mooie bevestiging van de duurzame netwerken die voor de toekomst cruciaal zijn. Ook voor het komende jaar staat de samenwerking hoog op de agenda. Daarnaast kunnen de ondernemers weer rekenen op een interessante activiteitenplanning. Van avonden met inhoudelijke onderwerpen, tot het gezamenlijk beklimmen van de Col du Tourmalet.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 09.01.20 | 17.09 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 13°
Meer weer...
Morgen:
22° | 13°


AGENDA
  • Donderdag 02.07.20
  • Vrijdag 03.07.20
  • Zaterdag 04.07.20
  • Zondag 05.07.20
  • Maandag 06.07.20
  • Dinsdag 07.07.20
  • Woensdag 08.07.20
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33667 s