Vrijdag 18.09.20 | 20.03 uur

CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage

Zwartewaterruiters ontvangen wereldtop

Zwartewaterruiters ontvangen wereldtop

Zwartewaterruiters ontvangen wereldtop© Zwartewaterruiters

Rijvereniging de Zwartewaterruiters gaan van 30 januari t/m 1 februari de derde editie CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage organiseren. Deze driedaagse, internationale FEI-dressuurwedstrijd voor topsporters met een lichamelijke beperking, is tevens een FEI-kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Een hippisch topevenement georganiseerd in de Kop van Overijssel bij de Zwartewaterruiters in het Hippisch Centrum.

De eerste inschrijvingen uit diverse landen zoals Saoedi-Arabië, Japan, Brazilië en Noorwegen zijn al gemeld. Ook een grote Para delegatie ruiters en amazones uit Nederland heeft deelname toegezegd, waaronder topsporters uit de Nederlandse wereldkampioenequipe.

Kwalificatie voor Tokyo
Na edities in 2016 en 2018 gaan het bestuur en de leden wederom een driedaags paardensport spektakel organiseren als maatschappelijk en sportief initiatief in de gemeente Zwartewaterland. Dit unieke paardensportevenement wordt in Genemuiden volop gesteund door de lokale en regionale ondernemers. De landenwedstrijd, gevolgd door de individuele proef en kür op muziek zullen vanaf donderdagmorgen 30 januari van start gaan. De organisatie is al in volle gang en de eerste aanmeldingen van deelnemers uit Saoedi-Arabië, Japan, Brazilië, Frankrijk, Noorwegen en Denemarken is een feit. Natuurlijk komt er ook een grote Nederlandse Para delegatie naar Genemuiden om te schitteren in de aangeklede dressuurpiste. Tevens geldt deze CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage als internationale wedstrijd om nog kwalificatiepunten te bemachtigen voor afvaardiging naar de Paralympische Spelen in Tokyo.

Volop in voorbereiding
De organisatie is de komende weken nog volop bezig met alle voorbereidingen en organiseert de komende twee weekenden met vele vrijwilligers en leden ook nog het spring- en dressuur kringkampioenschap van Noordwest-Overijssel en de Noordoostpolder. Morgen organiseren de Zwartewaterruiters het kringkampioenschap springen voor paarden en pony’s en volgend weekeinde komen de dressuurruiters en amazones aan start. Het publiek is van harte welkom de komende tijd in het Hippisch Centrum en de entree is alle wedstrijddagen gratis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 10.01.20 | 13.22 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.32262 s