Dinsdag 22.09.20 | 08.15 uur

Buurgemeente beeldbepalend met twee festivals

15 Beeldbepalende events geven Overijssel kleur

Vijftien Overijsselse evenementen zijn door de provincie aangemerkt als beeldbepalend evenement in de periode 2020-2023. Deze gevestigde cultuur- en sportevenementen zijn van hoge kwaliteit, geven Overijssel kleur en versterken de aantrekkelijkheid van de provincie voor inwoners en bezoekers. De provincie Overijssel investeert in beeldbepalende evenementen vanwege hun (inter)nationale uitstraling, grote mediabereik en kwalitatief hoge niveau. Dit straalt af op de provincie als geheel.

Beeldbepalende evenementen
In totaal zijn 52 aanvragen ingediend. Een onafhankelijke adviescommissie bestaande uit deskundigen heeft de aanvragen getoetst op de criteria voor beeldbepalende evenementen. Het College van Gedeputeerde Staten heeft het advies van de commissie overgenomen.

De vijftien evenementen zijn:

- Bevrijdingsfestival Overijssel
- Corso Sint Jansklooster
- CSI Ommen
- CSI Twente
- Deventer op Stelten
- Deventer Boekenmarkt en het Tuinfeest
- Dickens Festijn
- Enschede Marathon
- FBK Games
- Halve Marathon Zwolle Festival
- GOGBOT
- Military Enschede
- Ribs & Blues
- Stiftfestival
- Triathlon Holten

De evenementen krijgen een maximale subsidie tussen de 49.000 en 65.000 euro over vier jaar. Het definitieve bedrag per evenement wordt later bekend, en is onder meer afhankelijk van een financiële toets die op dit moment nog wordt uitgevoerd.

Eenmalige subsidie jubilerend carnaval Oldenzaal
Het Carnaval Oldenzaal bestaat in 2020 66 jaar. De organisatie krijgt eenmalig subsidie voor de jubileumfestiviteiten. Dit is een subsidie volgens de regeling voor incidentele evenementen. De exacte hoogte van de subsidie wordt nog bepaald.

Topevenementen
Eddy van Hijum, portefeuillehouder Evenementen: “We zijn trots op het grote aanbod kwalitatief goede evenementen in onze provincie. We hebben de lat bewust hoog gelegd, en geselecteerd op gevestigde evenementen met een goed aanbod. Ook hebben we gekeken hoe de evenementen bijdragen aan onze ambities, zoals het versterken van de sociale samenhang, de verbinding met het DNA van Overijssel en het toegankelijk maken van sport en cultuur voor iedereen. De beeldbepalende evenementen zijn echt topevenementen, die kleur geven aan Overijssel. Ze zijn aantrekkelijk voor onze inwoners, trekken mensen uit binnen- en buitenland naar Overijssel en zorgen zo voor een economische impuls.”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 30.01.20 | 11.19 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 8°
Meer weer...
Morgen:
21° | 8°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33848 s