Woensdag 23.09.20 | 19.33 uur

'Onze loyaliteit wordt voortdurend in twijfel getrokken'

BGZ: 'CU en SGP plaatst ons in kwaad daglicht'

BGZ: Onze loyaliteit wordt voortdurend in twijfel getrokken

BGZ: Onze loyaliteit wordt voortdurend in twijfel getrokken© DKN | RDV

BGZ herkent zich niet in de beschuldigingen aan het adres van de wethouder Albert Coster en de fractie BuitenGewoon Zwartewaterland. "De persverklaringen van CU en SGP zijn een verzameling van feitelijke onjuistheden en niet gestoeld op enig bewijs. Duidelijk moet zijn dat in deze de BGZ-fractie volledig achter haar wethouder staat en elke poging van CU en SGP om hem op onjuiste gronden in een kwaad daglicht te stellen, zal bestrijden. BGZ betreurt de gehele gang van zaken. Deze is niet goed voor personen binnen het college en niet goed voor gemeente Zwartewaterland en haar inwoners", aldus Bastiaan Tamminga, BGZ-raadslid tijdens een persmoment in het gemeentehuis van Zwartewaterland.

Raadslid Bastiaan Tamminga van BGZ is buitengewoon slecht te spreken over CU en SGP. Hij meent dat het bedoeld is, middels de persberichten van CU/SGP om BGZ in een kwaad daglicht te plaatsen. "Onze loyaliteit wordt voortdurend in twijfel getrokken, ook al hebben wij (BGZ-fractie, red.) te maken met de naweeën van langlopende dossiers uit de voorgaande coalities van deze gemeente. Het dossier 'De Molenwaard' loopt al vanaf 2001!", aldus Tamminga.

"In een samenleving als Zwartewaterland is het haast onmogelijk om als raadslid geen enkele relatie te hebben met dossiers. Dit geldt voor alle andere politieke partijen in de Raad. Zo is er in de achterliggende periode besluitvorming geweest op diverse dossiers waarbij raadsleden zelf direct en indirect betrokkenheid hadden. Dossiers waarin BGZ de stem van de inwoners vertegenwoordigde daar waar coalitiepartij(en) aan voorbij wilden gaan. BGZ ziet het als plicht van fractie en wethouder kritisch en transparant te zijn. De wethouder heeft volgens de BGZ fractie dan ook het volste recht om bij twijfel op dossiers alle informatie boven tafel te krijgen. Dat heeft niets te maken met wantrouwen maar alles met zorgvuldigheid."

De fracties CU en SGP blijven niet alleen vasthouden aan eerdere standpunten maar tekenen nogmaals op dat "de uiteindelijke breuk is ontstaan door de werkwijze van de wethouder op het dossier Molenwaard. Deze werkwijze strookte niet met de rol van wethouder en samenwerking die het college beoogde. De opgelopen spanning heeft een relatie met de BGZ-fractie. Ook is er een schijn van belangenverstrengeling op het dossier Molenwaard ontstaan. Dit heeft daarom ook geleid tot een breuk met deze fractie in de coalitie."

BGZ: "Aan de overtuiging dat besturen dient te gebeuren op inhoud en transparantie zal BGZ nooit concessies doen. BGZ blijft openstaan voor gesprekken. Wij hebben de coalitie niet verlaten, maar de coalitiefracties CU en SGP."

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 04.02.20 | 13.26 UUR
Vandaag:
21° | 8°
Meer weer...
Morgen:
18° | 9°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.31878 s