Woensdag 23.09.20 | 19.33 uur

Werkzaamheden voor betere verkeersveiligheid starten op 10 februari

Verkeersremmende maatregelen in Genemuiden

Er komen nieuwe verkeersremmende maatregelen aan de Westerkaai en Veerweg in Genemuiden. De werkzaamheden hiervoor starten op maandag 10 februari en duren ongeveer twee weken. Vooral in de tweede week zorgt dit voor verkeershinder. Het doel van de aanpassingen is een betere verkeersveiligheid.

“Inwoners en ondernemers hebben hun zorg geuit over de verkeersveiligheid op de Westerkaai en Veerweg”, laat het college weten. “Het verkeer rijdt te hard. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties. Samen met betrokkenen hebben we gekeken naar een oplossing om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het resultaat is een pakket maatregelen dat ervoor moet zorgen dat de snelheid van het gemotoriseerde verkeer afneemt”.

Aanpassing van bestaande plateaus en drempels Langs de Westerkaai staan nu paaltjes op een verhoging. Deze maken plaats voor een verkeersplateau in het wegdek. Ook op de aansluiting met Blokhuisweg komt zo’n plateau. Alle overige drempels in de Westerkaai en Veerweg worden aangepast. Zodanig dat het minder uitnodigt om hard te rijden. De Westerkaai krijgt bredere parkeervakken in de lengterichting langs de haven.

Werkzaamheden Veerweg van 10 tot en met 14 februari De werkzaamheden aan de Veerweg, vanaf de aansluiting Greente tot de veerpont, zijn van 10 februari tot en met 14 februari. Er is dan weinig tot geen verkeershinder. Verkeer kan gewoon gebruik maken van de Westerkaai en de Veerweg.

Westerkaai afgesloten van 17 tot en met 21 februari De werkzaamheden aan De Westerkaai vinden plaats van 17 tot en met 21 februari (voorjaarsvakantie). Doorgaand verkeer kan dan geen gebruik maken van de Westerkaai. De omleidingsroute van en naar de veerpont loopt via de wijken Tag en Greente.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 05.02.20 | 17.16 UUR
Vandaag:
21° | 8°
Meer weer...
Morgen:
18° | 9°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.30714 s