Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Wekelijks programma voor arbeidsmigranten

ZwartewaterFM komt met pools radioprogramma

ZwartewaterFM komt met een Pools programma. Hiermee geeft de lokale omroep van Zwartewaterland invulling aan haar taak om radio te maken voor zoveel mogelijk inwoners van Zwartewaterland. Voorzitter Tiem van Dalfsen: ‘Ik heb begrepen dat er meer dan duizend arbeidsmigranten in onze gemeente woonachtig en/of werkzaam zijn. Het grootste gedeelte hiervan is afkomstig uit Polen. Dan is het natuurlijk goed om ook voor deze groep een wekelijks radioprogramma te maken’.

De 36 jarige Mariusz Biskupski gaat de presentatie voor zijn rekening nemen. Mariusz is geboren in Stuchowo (een klein plaatsje bij de Baltische Zee in Polen) en al vanaf 2007 werkzaam in Nederland. Sinds 2011 woont hij met vrouw en kinderen in Genemuiden. Mariusz is de Nederlandse taal redelijk machtig, maar heeft er bovenal veel zin in om dit programma in zijn moedertaal te presenteren.

Samen met Henk-Jan Overmars (van het programma Actueel) heeft hij een format gemaakt, waarmee hij zijn programma gaat invullen.

De jonge Pool is enthousiast en heeft al meerdere ideeën hoe hij invulling wil geven aan zijn programma ‘Polska’. Het is de bedoeling om met name Poolse mensen te interviewen over hun werk, leefomstandigheden en zaken waarmee ze hier in Nederland mee te maken krijgen. Daarnaast kan informatie worden verstrekt vanuit bijvoorbeeld de gemeente Zwartewaterland. Tussen de interviews zal muziek gedraaid worden.

Het programma Polska is voor de eerste keer te beluisteren op 22 februari 2020 tussen 09.30 uur en 10.00 uur. Naar verwachting zal Marius het daarna wekelijks presenteren op ZwartewaterFM.
ZwartewaterFM is te ontvangen op 107,3FM in de ether en 104.1 op de kabel. Daarnaast is het programma te beluisteren via de livestream op ZwartewaterFM.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.02.20 | 11.29 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.2039 s