Vrijdag 21.02.20 | 12.42 uur

'Coalitie ChristenUnie, SGP en PvdA meest kansrijk'

Drie partijen Zwartewaterland verkennen coalitie

ChristenUnie-fractievoorzitter Tamme Spoelstra en Marc Ooms (CU-raadslid) hebben de afgelopen periode verkennende gesprekken gevoerd met de andere fracties om snel weer een nieuwe coalitie te hebben in de gemeente Zwartewaterland. Dit gebeurde direct na de breuk in het college. In deze gesprekken is ook besproken hoe een nieuwe coalitie gevormd kan worden. "Om de snelheid erin te houden, hebben Tamme en Marc ook namens de SGP deze gesprekken gevoerd", geeft SGP-fractievoorzitter Klaas Huisbrink aan. De coalitiepartners CU en SGP vinden een coalitie met de PvdA het meest kansrijk, zo is de conclusie.

Uit de verkennende gesprekken bleek dat alle partijen willen meewerken aan het bereiken van een nieuwe stabiele coalitie. De CU en SGP danken de partijen dan ook voor dit vertrouwen. De conclusie van CU en SGP om met de PvdA in zee te gaan is gebaseerd op basis van inhoud en ervaring. De PvdA brengt een ervaren en ingelezen bestuurder naar voren in de persoon van Harrie Rietman.

Vertrouwen De CU en de SGP willen deze coalitie dan ook verder verkennen. “We hebben er alle vertrouwen in dat we tot een succesvolle nieuwe coalitie komen met steun van andere partijen,” zegt Tamme Spoelstra.

Harrie Rietman vult aan: “Om snel weer een stabiel bestuur van Zwartewaterland te vormen, nemen wij graag onze verantwoordelijkheid en willen we toetreden tot deze coalitie. Op deze manier kunnen we als PvdA mee bouwen aan een mooi Zwartewaterland. De gesprekken hierover met CU en SGP lopen voorspoedig.”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 13.02.20 | 09.00 UUR
Vandaag:
10° | 9°
Meer weer...
Morgen:
11° | 8°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31039 s