Zaterdag 19.09.20 | 18.47 uur

Wethouder Slingerland geeft tekst en uitleg op CBS de Driemaster

Onderzoek bewegen, ontmoeten en sporten gestart

Wethouder Slingerland geeft tekst en uitleg op CBS de Driemaster

Wethouder Slingerland geeft tekst en uitleg op CBS de Driemaster© Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland wil graag weten wat inwoners belangrijk vinden bij het ontmoeten, bewegen, sporten en spelen in de openbare ruimte. Inwoners kunnen via de enquête ‘Wat beweegt jou’ aangeven hoe zij gebruik maken en willen maken van de openbare ruimte. De ideeën en wensen van de inwoners zijn de basis voor het nog op te stellen Buitenruimteplan. In dit plan worden de doelen voor de openbare ruimte voor de komende jaren vastgelegd. Wethouder Maarten Slingerland heeft met twee leerlingen van de Driemaster in Hasselt de eerste enquête ingevuld.

De enquête staat op www.zwartewaterland.nl/watbeweegtjou

De enquête is anoniem en het invullen kost tussen de 5 en 10 minuten. Inwoners kunnen bijvoorbeeld een wandelroute of looproute intekenen op een kaart en foto’s uploaden. De enquête sluit op maandag 23 maart 2020.

Een openbare ruimte die alle gebruikers stimuleert tot bewegen en ontmoeten Wethouder Maarten Slingerland legt uit waarom de inbreng van de inwoners belangrijk is bij het op stellen van dit plan. “Wij willen graag dat inwoners van alle leeftijden kunnen bewegen en ontmoeten in een openbare ruimte die daarvoor geschikt is. Daarom willen wij graag weten wat de inwoners belangrijk vinden. Ook zijn wij benieuwd of ze kansen zien voor verbetering.” Met de informatie die de gemeente ophaalt, wordt een kansenkaart gemaakt. Deze kansenkaart brengt in beeld waar kansen zijn om het buiten spelen, bewegen en ontmoeten te stimuleren.

Kinderen, jongeren en ouderen hebben speciale aandacht De gemeente zoekt de doelgroepen zoveel mogelijk in hun eigen omgeving op om ze te wijzen op de enquête. “Vooral kinderen, jongeren en ouderen hebben onze speciale aandacht omdat deze doelgroepen juist veel gebruik maken van de openbare ruimte voor beweging en ontmoeting. Met groepjes kinderen gaan we bijvoorbeeld de buurt in zodat zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden. Dit doen we in samenwerking met de scholen en de buurtsportcoach. Jongeren benaderen we onder andere via jongerenwerkers, sportverenigingen en social media. Ouderen benaderen via activiteiten in buurtcentra,” aldus wethouder Maarten Slingerland. Het is dan ook geen toeval dat de wethouder de eerste enquête heeft ingevuld met twee leerlingen van de Driemaster. “Deze twee leerlingen wilden graag een pannakooi in de omgeving van hun school. Deze wens nemen we mee bij het Buitenruimteplan. Dit wil niet zeggen dat de pannakooi er komt maar we gaan er wel serieus naar kijken.”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 13.02.20 | 11.37 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.25356 s