Zaterdag 28.03.20 | 23.54 uur

Ruim 20 partijen ondertekenen ambitieovereenkomst

‘Samen voor optimale ontwikkeling van onze kinderen'

Op woensdag 26 februari 2020 hebben de gemeente Zwartewaterland, voorschoolse voorzieningen, onderwijs en jeugdhulp de ambitieovereenkomst ‘Verbinding onderwijs en jeugdhulp’ ondertekend tijdens een bijeenkomst in de Streukerler Veste. De partijen spreken met het ondertekenen van de overeenkomst uit dat zij zich inzetten om de ambitie ‘samen voor optimale ontwikkeling van onze kinderen’ waar te maken.

In juni 2019 ging de gemeenteraad van Zwartewaterland akkoord met het nieuwe Onderwijskansenbeleid ‘Gelijke kansen voor ieder kind’. In het Onderwijskansenbeleid staat dat de verbinding tussen onderwijs en jeugdhulp moet worden versterkt. In de afgelopen maanden hebben partijen als de GGD, MEE IJsseloevers, schoolbesturen en De Kern gekeken hoe deze verbinding vorm kan krijgen. De ondertekening van de ambitieovereenkomst is het eerste resultaat van deze verkenning.

Kennis delen helpt bij vroegtijdige signalering van problemen
Wethouder Maarten Slingerland: “Tijdens de eerste verkenning werd al duidelijk dat de verschillende partijen over veel kennis beschikken, maar deze kennis nog niet altijd met elkaar delen. Het komt in de praktijk voor dat kinderen te laat worden besproken in een zorgteam. Hierdoor is soms de inzet van zwaardere hulp nodig. Als onderwijs én jeugdhulp een compleet beeld hebben van de situatie waarin een kind zich bevindt, helpt dat om problemen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken.”

Onderzoek naar verbeterpunten in de onderlinge samenwerking
Nu de overeenkomst is ondertekend, gaan de partijen onderzoeken wat zij verder kunnen verbeteren in de onderlinge samenwerking. Bijvoorbeeld in de werkprocessen of de vernieuwing van producten. Doel is een duurzame verbinding, waarbij de partijen gebruik maken van elkaars expertise. Bij het zoeken naar oplossingen staat het welzijn van het kind of de jongere vanzelfsprekend centraal.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 27.02.20 | 11.40 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 1°
Meer weer...
Morgen:
9° | -1°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.38342 s