Vrijdag 18.09.20 | 22.15 uur

Dinerbonnen tot eind april te verzilveren

Uitbaters van De Herderin sluiten hun mooie jaren zorgvuldig af

André Koudijs en Reinoud Binnendijk (r)

André Koudijs en Reinoud Binnendijk (r)© DKN | RDV

Eind april 2020 stoppen de lokale horecaondernemers André Koudijs en Reinoud Binnendijk met Restaurant De Herderin in Hasselt. Volgens eigen zeggen wegen de baten en lasten niet tegen elkaar op. De tijd die met het wegvallen van De Herderin overblijft, steken de heren vol overgave in de verdere ontwikkeling van hun goed lopende cateringbedrijf Kontento.eu. "Wel willen wij onze mooie jaren in De Herderin zorgvuldig afsluiten en dus laten wij via deze weg weten dat alle door ons uitgegeven dinerbonnen nog tot eind april te verzilveren zijn."

In 2015 namen André en Reinoud via een huurcontract het stokje over van de voormalige eigenaar Bas Brink. Zij kwamen met een eenduidige menukaart, meer in lijn met de smaak en portemonnee van de inwoners van Hasselt. Hasselters (en natuurlijk mensen van buiten) wisten hun weg naar het restaurant te vinden, ook voor feesten en partijen of een gezellige kookworkshop. Helaas bleek het niet genoeg in relatie tot de kosten die huur, personeel en regelgeving met zich meebrengen. “Wij bedanken iedereen die de afgelopen vijf jaar onze gast heeft willen zijn.”

Met De Herderin geven André en Reinoud een droom op, maar het biedt ook kansen voor de verdere ontwikkeling van Kontento.eu, hun succesvolle cateringbedrijf met het Sportcafé in De Prinsenhof als thuisbasis. “Ons cateringbedrijf loopt uitstekend en dat geeft ons alle energie om nieuwe dingen te bedenken. Veel kunnen we er nog niet over zeggen, maar dat wij voor Hasselt actieve en betrokken horecaondernemers blijven, staat vast.”

De komende weken ligt de focus nog bij De Herderin, want tot eind april willen André en Reinoud ook hun laatste gasten goed in de watten leggen.

André en Reinoud zijn blij met het feit dat De Herderin inmiddels is verkocht aan de Hasselter ondernemer Rudolf Wardenburg. Hij wil het pand behouden voor horeca en is op zoek naar innovatieve concepten die echt iets toevoegen aan de horeca die Hasselt al te bieden heeft. “Dat vooruitzicht maakt het voor ons makkelijker om eind april de deuren van De Herderin te sluiten.”

Tot die tijd is De Herderin van woensdag- tot en met zaterdag vanaf 16.30 uur geopend voor het diner en als gezegd de laatste kans om door De Herderin uitgegeven dinerbonnen te verzilveren.

Door: De Zwartewaterkrant | Astrid Mensink

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 06.03.20 | 18.30 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.27877 s