Vrijdag 05.06.20 | 17.53 uur

Het dieren-, en vogelleven rondom de Hanzestad

Presentatie Geuje van Dijk in De Werkplaats Hasselt

Donderdag 26 maart 2020 houdt Geuje van Dijk in De Werkplaats (Kaai 5) te Hasselt een presentatie over het dieren-, en vogelleven in en rondom Hasselt. Hij wordt daarbij ondersteund door Jo Slendebroek. Slendebroek demonstreert op deze avond het vlechten van een eenden korf. Aanvang 20.00 uur.

Geuje van Dijk is opgegroeid als boerenzoon aan de Wolfshagenweg. De omgeving van Hasselt is een mooi en rustig gebied met reeŽn, vossen en talrijke vogels. Geuje wil zijn jarenlange kennis en ervaring over de natuur delen door iets te vertellen over het belang van de telling van reeŽn en het observeren van weidevogels. Maar ook de noodzaak van de jacht voor een goed faunabeheer komt aan de orde. Geuje van Dijk zal zijn verhaal ondersteunen met een fotopresentatie. De natuur rondom Hasselt staat centraal, maar er is ook aandacht voor het natuurbeheer in Oostvaardersplassen. Om de avond ook een praktisch tintje te geven zal Jo Slendebroek laten zien hoe van wilgentenen een broedkorf voor eenden gemaakt wordt. Het aloude ambacht wordt nog steeds toegepast in de eendenkooien.

De Werkplaats is vanaf 19.45 uur geopend. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich online aanmelden via: info@hanzestadhasselt.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 10.03.20 | 16.20 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36885 s