Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

100-plusser levert bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek dementie

Bilder feliciteert 101 jarige Trijntje Esser-Van Dalfsen

Bilder feliciteert 101 jarige Trijntje Esser-Van Dalfsen

Bilder feliciteert 101 jarige Trijntje Esser-Van Dalfsen© Margreet Esser

Op dinsdag 10 maart 2020 bereikte Trijntje Esser-Van Dalfsen de hoge leeftijd van 101 jaar. Burgemeester Bilder van Zwartewaterland bracht haar een bezoek om haar te feliciteren met deze bijzondere verjaardag.

Vorig jaar ging Bilder ook al op bezoek bij Trijntje. Toen ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag waarvoor de familie een dankdienst had georganiseerd in de Gereformeerde Kerk in Zwartsluis. Met aansluitend een receptie was dit een bijzondere dag. Trijntje gaf aan zo dankbaar te zijn voor haar leeftijd en voor alles wat ze heeft. ďDat ik zo oud mag worden, zo vitaal nog ben en zoveel lieve mensen om me heen heb, is wel een dankzegging waard,Ē zei ze toen. En nu zijn we al weer een jaar verder en nog steeds onderschrijft zij deze woorden.

Ondanks haar hoge leeftijd zat Trijntje niet stil het afgelopen jaar. Ze mocht haar medewerking verlenen aan het landelijke 100-plus onderzoek. De belangrijkste criteria voor deelname zijn dat deelnemers gťťn verschijnselen van dementie vertonen en uiteraard moeten zij de leeftijd van 100 jaar of ouder hebben bereikt. Het erfelijke materiaal van de 100+ deelnemers wordt vergeleken met het erfelijke materiaal van dementiepatiŽnten. Het doel is om tot nieuwe inzichten te komen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een medicijn dat dementie tegengaat. Trijntje was met haar 100 jaar de jongste deelnemer. Prachtig om op deze leeftijd nog een bijdrage te mogen leveren aan wetenschappelijk onderzoek.

De verjaardag is dit jaar niet zo groots gevierd als vorig jaar. Desondanks is Trijntje erg blij en dankbaar voor alle aandacht en felicitaties. En dat de burgemeester ook weer op verjaardagsvisite kwam, werd zeker gewaardeerd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 13.03.20 | 11.28 UUR
Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36388 s