Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Update 13 maart: Coronavirus (COVID-19)

Twee coronabesmettingen in Zwartewaterland

Bij twee inwoners van de gemeente Zwartewaterland is donderdagavond 12 maart 2020 een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Deze personen hebben zich gemeld bij GGD IJsselland en er is geen kans geweest op verspreiding. De personen zitten in thuisisolatie. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoners en neemt alle benodigde maatregelen.

Burgemeester Bilder: ďWe leven mee met de inwoners die dit is overkomen en wensen hen een voorspoedig herstel. Gezien het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreidt, hielden we al rekening met een eerste besmetting in Zwartewaterland. Het is belangrijk dat inwoners de adviezen van de RIVM en de GGD opvolgen."

In zijn beantwoording is Bilder duidelijk: "Neem verantwoordelijkheid en blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en mijdt sociale contacten. Ook als gemeentelijke organisatie nemen we onze verantwoordelijkheid. Zo geven we gehoor aan de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. Ook vragen wij inwoners om hun bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen als het niet dringend is. Bovendien werkt de afdeling Burgerzaken vanaf maandag alleen op afspraak.Ē

Neem bij vragen contact op met GGD of RIVM
Heeft u als inwoner of werkgever vragen over corona? Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De Rijksoverheid is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur via telefoonnummer 0800-1351.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 13.03.20 | 14.53 UUR
Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36141 s