Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Update 17 maart: Coronavirus (COVID-19)

Gevolgen voor afvalinzameling ROVA vanwege corona

In heel Nederland gelden verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanzelfsprekend kan het coronavirus ook gevolgen hebben voor de inzameling van afval door ROVA.

Op dit moment kan ROVA dienstverlening ongewijzigd uitvoeren. "Dit geldt zowel voor de inzameling in onze gemeente, als voor de milieubrengstations en het klantcontactcentrum. Mocht dit wijzigen, dan informeren wij u hierover. Verder vraagt ROVA uw medewerking om samen verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken."

Wat kunt u als inwoner doen?
Wilt u bij een bezoek aan hun milieubrengstations extra aandacht te hebben voor hygiŽne en veiligheid? Denk hierbij aan betalen met pinpas en gepaste afstand houden tijdens uw bezoek aan het milieubrengstation. De openingstijden van de milieubrengstations en het klantcontactcentrum zijn op dit moment ongewijzigd. Toch kan het voorkomen dat het drukker dan normaal is. Zij vragen dan ook om uw begrip mochten wachttijden op de ROVA locaties of bij het klantcontactcentrum langer zijn dan uw gewend bent.

Niet‐spoedeisende vragen en meldingen kunt u bij voorkeur mailen naar klantenservice@rova.nl

Welke maatregelen neemt ROVA zelf nog?
ROVA heeft al een groot aantal preventieve maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het virus onder medewerkers en bezoekers te beperken. Onderling contact is beperkt tot noodzakelijke situaties en een aantal afdelingen werkt fysiek op verschillende locaties om onderling contact te vermijden. Bijeenkomsten met externen zijn geannuleerd en ROVA neemt zelf ook niet meer deel aan externe evenementen. Het educatieprogramma voor basischolen (de Groentour) en overige voorlichtingen en rondleidingen opgeschort tot in ieder geval tot en met 6 april 2020. De Week van Mooi Schoon (opruimen zwerfvuil door basisscholen tussen 16 en 21 maart 2020) is ook geannuleerd, evenals de Landelijke Opschoondag op 21 maart 2020 en de Compostdag op 28 maart 2020.

Het nieuwe Coronavirus (COVID-19) in Nederland.
Wat moet je doen?

Heb je geen klachten?
Vermijd grote groepen (meer dan 100 personen)
Werk thuis (als het kan)

Heb je (milde) verkoudheidsklachten?
Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden. Dan gelden de volgende extra maatregelen:
Blijf thuis!
Beperk (sociale) contacten

Vergeet niet!
Was je handen regelmatig
Schud geen handen
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes

Heeft u als inwoner of werkgever vragen over corona?
Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De Rijksoverheid is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur via telefoonnummer 0800-1351.Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 17.03.20 | 11.00 UUR
Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.34125 s