Maandag 25.05.20 | 19.29 uur

Maarten van Nieuwland: 'Bruine vloot blijft nog wel even liggen'

“Deze crisis treft onze vloot bijzonder hard”

Maarten van Nieuwland: Deze crisis treft onze vloot bijzonder hard

Maarten van Nieuwland: Deze crisis treft onze vloot bijzonder hard© Res Nova

Het is vol aan de Handelskade in Zwartsluis. Iedere winter is het weer een mooi gezicht als de schepen van de bruine vloot terugkeren naar Zwartsluis. In het voorjaar begint dan het klussen aan de schepen en rond deze tijd vertrekken ze weer één voor één richting het open water. 'Dit voorjaar is alles anders. De Corona-crisis treft deze schepen bijzonder hard', dat zegt Maarten van Nieuwland, schipper van de Groninger Tjalk Res Nova in Zwartsluis, in een telefonisch interview aan De Zwartewaterkrant.'De schepen waren goed geboekt voor het seizoen 2020, sommige beter dan ooit, want de conjunctuur vierde hoogtij. Sinds enkele weken stromen de annuleringen binnen en zijn de schippers druk aan het praten met hun overwegend buitenlandse klanten over annuleringsvoorwaarden, omboeken of uitstellen.

"Er ligt er hier niet één die voor 1 mei ook maar 1 cent omzet zal maken met zijn schip", zegt Rob Peetoom, voorzitter van de Stichting Zeilvloot Zwartsluis. “Daarom zijn we ook erg blij dat het bestuur van de Stichting Watersport Zwartsluis ons in ieder geval de ruimte geeft om tot 1 mei te blijven liggen. Daarna zien we wel weer verder.”

Unaniem geven de schippers aan zich goed te voelen in Zwartsluis, het is een gezellige gemeenschap waar ze zich welkom voelen. “We zien dat de mensen in Zwartsluis de social distancing (1,5 meter afstand) serieus nemen en velen tonen zich betrokken en geïnteresseerd. Hopelijk keert alles spoedig weer naar het oude vertrouwde terug “dan kunnen we op pad en komen we graag in de volgende winter weer terug."

Maar voorlopig blijven de touwen vast en de motoren uit.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 23.03.20 | 11.16 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 5°
Meer weer...
Morgen:
23° | 6°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.41109 s