Vrijdag 05.06.20 | 17.53 uur

Update 27 maart: Coronavirus (COVID-19)

Gedichtenwedstrijd voegt zich naar corona-maatregelen

De wedstrijd 'Dicht op vrijheid' krijgt een flexibele eindtijd. Zwartewaterlanders kunnen gedichten inzenden zo lang de overheid ons vraagt thuis te blijven. Aanvankelijk mochten inwoners van Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden tot 31 maart een gedicht over vrijheid insturen. De winnaars zouden bekend worden gemaakt tijdens een culturele avond op 24 april. Maar inmiddels heeft het coronavirus alles veranderd.

Niet alleen is de culturele avond voorlopig van de baan, Zwartewaterlanders ondervinden nu aan den lijve wat het betekent om vrijheid te moeten missen. In de strijd tegen corona moet iedereen zo veel mogelijk thuis blijven, ligt het openbare leven plat en zijn samenscholingen verboden. Nooit eerder sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog kregen Zwartewaterlanders te maken met zo veel beperkingen.

'Dicht op vrijheid' is bedoeld om te vieren dat we, sinds de Tweede Wereldoorlog, al 75 jaar vrijheid kennen. Zwartewaterlanders mogen een gedicht inzenden dat laat zien wat vrijheid voor hen betekent. Niet alleen de vrijheid van vrede en democratie, maar vrijheid in de breedste zin van het woord. De gedichten hoeven niet aan regels te voldoen. Rijmen is bijvoorbeeld niet verplicht. En het gedicht mag ook een songtekst of rap zijn.

Nu, overigens mét de rest van de wereld, Zwartewaterlanders zich verplicht in hun huizen opsluiten, wil de wedstrijdorganisatie hen langer de kans geven om hun gevoelens over vrijheid om te zetten in een gedicht. Er mogen daarom gedichten worden ingestuurd zo lang de corona-maatregelen van de overheid van kracht zijn. Wanneer de prijsuitreiking plaatsvindt, wordt later bekendgemaakt.

'Dicht op vrijheid' is wordt georganiseerd door de culturele organisaties SCAB, SAKZ en SCEG en de bibliotheek Zwartewaterland. Wie wil meedoen, kan een of meer gedichten sturen naar scab-hasselt@hotmail.com of ze deponeren in de brievenbus van de plaatselijke bibliotheken.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 27.03.20 | 11.16 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.309 s