Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Update 28 maart: Coronavirus (COVID-19)

Scouting de Veste Hasselt beleeft online plezier

Vanwege het coronavirus zijn alle Scoutingbijeenkomsten voorlopig afgelast. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten van Scouting de Veste uit Hasselt. Toch wil de groep haar leden niet zo lang zonder Scouting laten zitten. Daarom bedachten zij een online spel, waardoor de leden Scouting niet helemaal hoeven te missen.

Het spel bestaat uit verschillende opdrachten die de scouts thuis kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan opdrachten zoals het nadoen van een schilderij of het maken van een hut in de woonkamer. De jeugdleden leveren foto’s of filmpjes in, die door de leidinggevenden worden beoordeeld. Zo kunnen de leden punten verdienen. In de praktijk doet feitelijk het hele gezin mee en word alles uit de kast gehaald om zo creatief mogelijk te zijn.

“Normaal zet je ze af bij het clubgebouw maar nu spelen we met het hele gezin mee. Ik ben er haast drukker mee dan mijn zoon. Heel fijn dat we het zo toch door kunnen zetten", aldus ouder Hans Jansen uit Hasselt.

"Dit biedt een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden", aldus interim voorzitter Gerben Aalberts.

De jeugdleden – die ook niet naar school kunnen – krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. Elke week kunnen er twee prijzen gewonnen worden. Wie het snelste is en wie het meest creatief is. Alle scouts krijgen een speciale ‘Stay @ home’ badge.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 28.03.20 | 10.59 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 3°
Meer weer...
Morgen:
17° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33532 s