Vrijdag 29.05.20 | 17.57 uur

Update 9 april: Coronavirus (COVID-19)

CliŽnten met (vermoeden op) corona beschermd verpleegd in coronaroute

Zorgorganisaties in de regio IJsselland werken samen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen en ziekenhuizen, intensive care afdelingen en huisartsen te ontlasten. Speciale coronaroutes voor patiŽnten met corona of de verdenking daarvan die thuis kunnen blijven, maar wel zorg nodig hebben, worden vanaf nu gecoŲrdineerd door Icare Verpleging & Verzorging. Ook coronapatiŽnten die weer thuis zijn vanuit het ziekenhuis, krijgen thuis verpleging en verzorging via deze coronaroutes. Dat hebben de zorginstellingen in de regio samen met elkaar afgesproken. ďMet deze coronaroutes zorgen we ervoor dat patiŽnten met corona langer thuis kunnen blijven, of zelfs niet opgenomen hoeven te worden. De zorg wordt verleend door goed opgeleide zorgverleners, waaronder specialistisch verpleegkundigenĒ, aldus Maurice Darwinkel, rayonmanager van Icare.

Icare is in haar gehele werkgebied gestart met Coronaroutes. Dat zijn wijkzorgroutes voor met corona besmette patiŽnten of met klachten die volgens de richtlijnen van het RIVM op Corona duiden.

Het doel van deze Coronaroutes is om cliŽnten die geen Corona hebben ťn zorgmedewerkers te beschermen tegen verdere verspreiding van het virus. ďDaarmee hopen we bij te dragen aan het afvlakken van de veelbesproken Corona curve in een regio die het al zwaar heeft. Ook kunnen op deze manier schaarse middelen als mondkapjes en spatbrillen op een efficiŽnte manier worden ingezetĒ, licht Maurice Darwinkel toe. Iedere coronaroute wordt gecoŲrdineerd door een wijkverpleegkundige van Icare. Samen met de verwijzer, in de meeste gevallen de huisarts of een andere zorgorganisatie, wordt bepaald of een patiŽnt in deze route wordt verpleegd. ĒBij Icare hebben we de expertise in huis om de Coronaroutes goed te organiseren en kunnen we snel opschalen als dat nodig is.Ē

Ina Kuper, bestuurder Isala en voorzitter Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ): ďWe zijn heel blij met dit initiatief. Tijdens deze coronacrisis draait alles om samenwerking. Samen met alle ketenpartners in onze regio doen we ons maximale best om patiŽnten nķ de juiste zorg te bieden en de druk op de ziekenhuizen en zorg zo veel mogelijk te spreiden.Ē

De coronaroute is ťťn van de initiatieven uit de regio om de zorg voor coronapatiŽnten in de regio mogelijk te blijven maken. Daarnaast worden bijvoorbeeld door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en IJsselheem coronapatiŽnten van het Isala ziekenhuis overgenomen die geen dringende medische hulp meer nodig hebben, maar nog te zwak zijn om naar huis te gaan. CliŽnten die zorg thuis ontvangen in een woonzorgcentrum blijven daarnaast onder verantwoordelijkheid vallen van die instellingen en worden niet opgenomen in de Coronaroute. Reguliere, medisch noodzakelijke en palliatieve zorg thuis wordt door alle zorgorganisaties nog steeds geboden.

Mensen met Corona die verpleging thuis nodig hebben, worden door de huisarts, het ziekenhuis of door een andere zorginstelling aangemeld. Buiten kantooruren lopen de aanmeldingen via Zorgcentrale Noord, telefoon 088 Ė 980 0955. De organisaties die in dit verband samenwerken in de Regio IJsselland zijn: IJsselheem, Zorgspectrum Het Zand, Driezorg, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Het Baken, PGVZ, Rosengaerde, Carinova, ZGR, Viattence, Hanzeheerd, Curadomi thuiszorg en Icare Verpleging & Verzorging.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 09.04.20 | 16.13 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 9°
Meer weer...
Morgen:
22° | 8°advertentie
AGENDA
  • Zaterdag 30.05.20
  • Zondag 31.05.20
  • Maandag 01.06.20
  • Dinsdag 02.06.20
  • Woensdag 03.06.20
  • Donderdag 04.06.20
  • Vrijdag 05.06.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33994 s