Zaterdag 19.09.20 | 22.15 uur

NPO-programma zet zich in voor het welzijn van bijen

'Zapp Your Planet Flower Power' vanuit Hasselt

NPO-programma zet zich in voor het welzijn van bijen

NPO-programma zet zich in voor het welzijn van bijen© Gerjo van Eijnsbergen

Zapp Your Planet Flower Power, een programma dat zich inzet voor bijen, is neergestreken in Hasselt. Jeline Booij nomineerde haar overgrootmoeder (omi) Buter voor een vrolijk bijentuintje omdat zij in het ziekenhuis heeft gelegen en wel wat opfleuring kan gebruiken. Op zaterdag 6 juni rond 18.00 uur is de leerling van CBS Prins Willem Alexander te zien op NPO 3 samen met Zapp presentatoren Bart Meijer en Anne Appelo.

Red de bij
Zapp Your Planet Flower Power zet zich in voor de bij in Nederland. Doordat veel tuinen bestaan uit tegels in plaats van planten, is het voor de bij erg lastig om voedsel te verzamelen. De Evangelische Omroep maakt samen met de NPO dit programma en roept kinderen op om zelf een bijenbloemtuintje te maken. Ook kunnen kinderen twee Zapp-presentatoren winnen die een tuintje komen aanleggen.

Kom zelf in actie
Op 19 mei vonden de opnames plaats in Hasselt en kwamen Bart Meijer (‘Beste Vrienden Quiz’) en Anne Appelo (‘Kinderen voor Kinderen’ en ‘Hip voor Nop’) naar Hasselt in hun door Hasselter Rick van Dijk (Van Dijk Signmakers) bestickerde E-Golfven. Daar werden twee bloembakken gevuld met bloemen die aantrekkelijk zijn voor de bijen, namelijk bloemen waarbij de nectar niet te diep zit waardoor het goed bereikbaar is voor de bij.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.zappyourplanet.nl Daar kun je ook zelf een gratis bloembom aanvragen om je eigen bloementuintje mee aan te leggen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 28.05.20 | 15.09 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.29211 s