Zaterdag 19.09.20 | 22.15 uur

Gedeputeerde Roy de Witte geeft startschot in Hasselt

Zomertour in Overijssel draagt bij aan een gezonde leefstijl

Zomertour in Overijssel draagt bij aan een gezonde leefstijl

Zomertour in Overijssel draagt bij aan een gezonde leefstijl© SportYv

Tijdens de zomervakantie reist de Zomertour met een team van sportpromotors, trainers en topsporters van de KNZB en Beachsoccer Nederland door de provincie Overijssel langs 25 zwembaden, campings en vakantieparken. Zij bieden diverse sportactiviteiten aan voor inwoners, campinggasten en andere geïnteresseerden. Gedeputeerde Roy de Witte gaf hedenochtend in Hasselt het startschot voor de Zomertour in Overijssel.

Vanochtend om 09.00 uur klonk het startschot in het Ariën Prins van Wijngaarden zwembad in Hasselt.

Twintig kinderen doken, ondanks de regen, onder aanmoediging van gedeputeerde Roy de Witte het water in om deel te nemen aan 3 opeenvolgende clinics; zwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen. Wethouder Knol van de gemeente Zwartewaterland keek ook mee naar een spectaculaire demonstratie van Olympisch synchroonzwemduet Noortje en Bregje de Brouwer.

Gedeputeerde de Witte vertelt vol verwachting over de Zomertour: “Het coronavirus heeft ons in onze bewegingsvrijheid beperkt. Nu we weer meer naar buiten kunnen, hoop ik dat Overijsselaars meer gaan bewegen. Want dat draagt bij aan een gezonde leefstijl. De activiteiten van de Zomertour zijn laagdrempelig zodat iedereen mee kan doen. We hopen dat Overijssel hiermee lekker in beweging komt!"

Op 13 juli start de Zomertour in de provincie Overijssel. De zomertour biedt een dag vullend programma aan met beach- en zwemactiviteiten bij 25 openluchtzwembaden en campings in de Provincie. Deelnemers kunnen kennismaken met nieuwe beweegactiviteiten zoals x-diving, beachsoccer en synchroonzwemmen of hun zwemvaardigheid laten testen. Op elke locatie zijn topsporters en professionele trainers aanwezig met als doel iedereen (weer) in beweging te krijgen. Sport mee in en om het water!

Iedereen kan gratis deelnemen, het zwembad kan wel toegang vragen. De Zomertour reist door Overijssel en komt op de volgende locaties met een dag vullend sport – en beweegprogramma:

Zwembad Ariën Prins van Wijngaarden Hasselt (8 juli), Twentebad Hengelo (13 juli), Vakantiepark 't Rheezerwold Hardenberg (14 juli), De Zandstuve Rheeze (15 juli), Camping de Koeksebelt Ommen (16 juli), De Kleine Wolf Stegeren (17 juli), Dorper Esch Denekamp (20 juli), Zwembad de Mors Delden (21 juli), Twentebad Hengelo (22 juli), Zwembad Twenhaarsveld Holten (23 juli), Zwembad De Vijf Heuvels Markelo (23 juli), Heuveltjesbosbad Balkbrug (28 juli), Zwembad Ariën Prins van Wijngaarden Hasselt, (29 juli) Zwembad de Welters Wijhe (30 juli), Zwembad de Looermark Bathmen (1 augustus), Camping Seveningen Kampen (4 augustus), Zwembad het Sportpark Almelo (5 en 6 augustus), Zwembad de Oase Heeten (8 augustus), Zwembad de Mors Delden (13 augustus), Zwembad De Vijf Heuvels Markelo (14 augustus), Heuveltjesbosbad Balkbrug (15 augustus), Zandstuve Rheeze (18 augustus), 't Rheezerwold Hardenberg (19 augustus), De Kleine Wolf Stegeren (21 augustus), Vakantiepark Beerze Bulten Beerze (22 augustus).

Provinciaal Sportakkoord
In opmaat naar het provinciaal Sportakkoord is een samenwerking geïnitieerd tussen Sportservice Overijssel, Topsport Overijssel, de Koninklijke Nederlandse Zwembond, Beachsoccer Nederland, Badminton Nederland, sportbedrijven in de provincie, zwembaden, campings en vakantieparken om een sportstimuleringsprogramma uit te rollen.

Organisatiebureau SportYv uit Hasselt is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. De provincie ondersteunt dit programma omdat het een bijdrage levert aan zelfstandig leven en gezond bewegen en de samenwerking tussen partijen in de provincie op een positieve wijze stimuleert.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 08.07.20 | 14.32 UUR
Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.3401 s