Zaterdag 19.09.20 | 22.15 uur

Voor basisschoolkinderen, vanaf groep 5

Meedoen met JeugdNatuurClub De Wieden?

Samen met andere kinderen de natuur ontdekken en daar leuke dingen doen. Dat is waar JeugdNatuurClub De Wieden voor staat. Bezoekerscentrum De Wieden, Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel en Museum Schoonewelle uit Zwartsluis maken dat mogelijk. Kinderen vanaf groep 5, die wonen van Blokzijl tot Hasselt en van Giethoorn tot Meppel, kunnen zich aansluiten.

Op woensdagmiddag 19 augustus is er een gratis kennismakingsmiddag bij Bezoekerscentrum De Wieden. Er kan dan gestart worden om 14.00 uur en om 14.45 uur. De middag duurt 2 uur.

Een tipje van de sluier opgelicht
In september start het nieuwe seizoen van JeugdNatuurClub De Wieden. Eén woensdag per maand is er voor de leden een clubmiddag, die start om 14 uur en 2 uur duurt. Bij voldoende belangstelling wordt er een tweede groep gestart die om 14.45 uur begint voor kinderen die later uit school komen. De september activiteit staat in het teken van kennismaking met elkaar. In oktober worden de clubleden met de boot in een eendenkooi afgezet. In november staat de egel centraal. In 2021 komt de schedelspecialist langs, ontdekken we hoe dieren en planten de winter overleven en staan vissen op het programma. In mei wordt met gevierd dat JeugdNatuurClub De Wieden 15+1 jaar bestaat door een feestelijke middag voor alle clubleden.

Voor wie en door wie?
JeugdNatuurClub De Wieden is voor kinderen die op de basisschool zitten -vanaf groep 5- en in de omgeving van De Wieden of De Olde Maten wonen. De huidige leden komen uit de ‘wiede’ omgeving, vandaar deze naam. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen zoals vriendschappen of kunnen samen rijden naar de verschillende startlocaties. Er zijn elk seizoen acht clubmiddagen. Het lidmaatschap kost € 25. JeugdNatuurClub De Wieden is een gezamenlijke activiteit van Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel, Natuurmonumenten De Wieden, Museum Schoonewelle te Zwartsluis en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Informatie of aanmelden
Meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden is te vinden op www.np-weerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-dewieden | jncdewieden@natuurmonumenten.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 09.07.20 | 10.08 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.31147 s