Zaterdag 19.09.20 | 22.15 uur

Sluzigers met 3-5 overwinning huiswaarts

DESZ sluit het tweede blok winnend af

Het eerste elftal van DESZ heeft zaterdag 18 juli 2020 het tweede blok van de voorbereiding winnend afgesloten. Het vlaggenschip oefende tegen derde klasser Always Forward uit Hoorn. In een doelpuntrijk duel wisten de Sluzigers met een 3-5 zege huiswaarts te keren.

Omstreeks 12:00 uur werd er afgetrapt op een prachtig sportpark van zaterdag 3e klasser Always Forward.

In de beginfase van de wedstrijd had DESZ het moeilijk. De thuisploeg voetbalde erg makkelijk en dat zorgde voor de nodige problemen voor de Sluzigers. Na 20 minuten spelen was daar dan ook de terechte voorsprong voor de gastheren. Een goed opgezette aanval over de rechterkant kon uiteindelijk simpel worden binnen gewerkt bij de tweede paal door Joep Rive, 1-0.

Na 33 minuten wist DESZ hier weinig tegenover te zetten. De Sluzigers waren onrustig in balbezit en creëerden geen kansen. In de 41e minuut wist DESZ dreigend te worden via de rechterkant. Kisjes werd onreglementair naar de grond gewerkt waardoor er een vrijebal werd toegekend aan DESZ ter hoogte van de corner vlag. Karlo Naberman wist deze vrijebal op fantastische wijze binnen te krullen bij de tweede paal, 1-1.

Vanaf de 1-1 wist DESZ de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een snel genomen vrije bal van Wesley Volken bracht Thomas Witte in stelling om te scoren. Oog in oog met de keeper schoot hij raak, 1-2. Vlak voor rust bracht Etienne Moorman de stand op 1-3. Een vlot lopende aanval van DESZ werd bijna in eigen doel binnen gewerkt ware het niet dat deze op de paal belandde. In de rebound schoot Etienne Moorman de bal achter de doelman, ruststand 1-3.

De start van de tweede helft begon rommelig van beide kanten. Het spelbeeld bleef echter onveranderd. Rond de 55e minuut kreeg de opstomende Robert Redder een goede kans op de score naar 1-4 te tillen. Echter miste zijn inzet kracht. Kort hierna deed Always Forward iets terug. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed weggewerkt door Bas Klaver waardoor de Wit vanaf dichtbij de bal achter Abma schoot, 2-3.

Kort hierna kwamen de gastheren langszij. Tijdens de opbouw van DESZ leverde van der Heide de bal in bij de thuisploeg. Always Forward schakelden snel om en vliegensvlug stond wederom de Wit oog in oog met Abma en verschalkte hem in de korte hoek, 3-3. Echter bleef het niet lang gelijk. Ditmaal leed Always Forward bal verlies tijdens de opbouw. De bal verscheen voor de voeten van Kisjes die de keeper te ver voor het doel zag staan. Zijn schot vanaf zo’n 30 meter verscheen onder de deklat, 3-4. Thomas Witte bepaalde, na goed voorbereidend werk van Kisjes, de stand op 3-5. (www.desz.nl | Tom Kisjes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.07.20 | 09.59 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.31621 s