Zaterdag 26.09.20 | 21.34 uur

Nieuw enthousiast redactielid bij De Zwartewaterkrant

Diëtist Henja Keur: Is coronatijd één lange vakantie?

Diëtist Henja Keur: Is coronatijd een lange vakantie?

Diëtist Henja Keur: Is coronatijd een lange vakantie?© Henja Keur

DKN, uitgever van De Zwartewaterkrant, De Brederwiedekrant en De Diek verwelkomt één nieuw redactielid. Mediadirecteur De Vreede is verheugd Henja Keur aan het team toe te voegen. "Henja is getalenteerd, scherp en oprecht geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Daarbij heeft ze als erkend diëtist een passie voor voeding en gezondheid. Dit past perfect bij de missie van onze nieuwsmerken om niet alleen het nieuws te brengen, maar ook de impact van dat nieuws op de mens."

Maart 2020
Het is half maart wanneer het coronavirus (COVID-19) ons hele leven op de kop zet. Maar wat doet dit virus met ons leef- en eetpatroon? Het geldt niet voor iedereen maar de meeste mensen hebben een vaste structuur in hun dag. Met een paar gillende kinderen in huis, een werkgever die van je verlangt ‘gewoon’ je werk te doen of juist een periode met eenzaamheid is dit in één keer om zeep geholpen. Neem daarbij ons hamstergedrag, minder beweging en de basis van de eerste coronakilo’s is geboren.

Thuis
Thuis nog net even dat koekje bij de koffie, op de zaak liggen die koekjes niet. Of met de kinderen een cake bakken, want hoe vermaak je ze de gehele dag. Herkenbaar? Ik zal niet gelijk zeuren, want de schade ontstaat heus niet van dat ene koekje of dat plakje cake wat versierd is met net iets te veel slagroom en gekleurde spikkels. Alleen dit duurt te lang, zucht!

Coronatijd ...hele lange vakantie?
Qua eten kun je de coronatijd vergelijken met een hele lange vakantie. In de vakantie eten we allemaal net wat anders en is er ook minder structuur. Na de vakantie pakken we ons gebruikelijke eetpatroon weer op waardoor de schade meestal nog meevalt. Desnoods zetten we nog een tandje bij en die enkele kilo is er weer af. En dan te bedenken dat deze coronaperiode al vanaf half maart duurt en we naar verwachting hier nog wel even inzitten.

Geluk voor nu
Je verandert niets aan de situatie, alleen is het de kunst hier mee te dealen. Het geluk voor nu is dat het leven iets normaler is geworden en we makkelijker ons oude ritme kunnen oppakken. Maar hoe dan? De basis van een goed eetpatroon bevat drie hoofdmaaltijden die voldoende voedingstoffen leveren en een verzadigd gevoel geven. Houd ca. vier tot zes uur tussen een hoofdmaaltijd aan, en kies voor volkorenproducten, veel groenten/fruit en voldoende eiwitten. Tussendoortjes: geen probleem, maar ongemerkt kunnen ze veel calorieën leveren, kies bij voorkeur voor fruit en tussendoortjes tot max. 100 kcal. Vergeet daarbij de calorieën in frisdrank, sap en alcoholische dranken niet.

Na deze wijze woorden moet ik er zelf ook maar eens aan geloven en stap ik met knikkende knieën op mijn eigen weegschaal. Oeps…..gelukkig ben ik ook maar een mens. Durf jij inmiddels ook?

Henja Keur, diëtist
Henja is afgestudeerd als diëtist in 2005 aan de Hanze hogeschool in Groningen. Ze is werkzaam in de ziekenhuiszorg met diabetes als specialisatie. Ontwikkelingen in haar vakgebied volgt ze op de voet en vertaalt deze zo goed mogelijk naar de dagelijkse praktijk. Naast diëtist is Henja getrouwd met Chris (Hasselter, red.) en moeder van twee zoons van 3 en 5 jaar.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 03.08.20 | 13.38 UUR
Vandaag:
13° | 6°
Meer weer...
Morgen:
15° | 7°


LIVE SPORT
Vv Berkum - Sc Genemuiden 3-0
DESZ - Drenthina 4-2
Olympia'28 - Sc Rouveen 1-2
AGENDA
  • Zondag 27.09.20
  • Maandag 28.09.20
  • Dinsdag 29.09.20
  • Woensdag 30.09.20
  • Donderdag 01.10.20
  • Vrijdag 02.10.20
  • Zaterdag 03.10.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.51425 s