Donderdag 29.10.20 | 21.12 uur

Wie kent het niet, hét prachtige, statige pand aan de Westerkaai in Genemuiden?

Ruben Breman: Mijn ambities komen overeen met plannen 'De Groene Lantaarn'

Mijn ambities komen overeen met plannen De Groene Lantaarn

Mijn ambities komen overeen met plannen De Groene Lantaarn© DKN | RDV

Wie kent het niet, het prachtige, statige pand aan de Westerkaai van Genemuiden met uitzicht op de binnenhaven? Omringd door ondernemers, horeca-uitbaters, en andere ‘creatievelingen’ die de stad zo levendig maken. De diversiteit van mensen, activiteiten en voorzieningen is wat het centrum rondom Het Havenplein zo interessant maakt. "Dat bevalt mij uitstekend”, vertelt Ruben Breman. Bij het zien van de reclameletters ‘De Groene Lantaarn’ krijgt Ruben een grijns van oor tot oor. Ruben is sinds één jaar trotse eigenaar van ‘De Groene Lantaarn'.

'De Groene Lantaarn' in Genemuiden. Herkenbaar aan een duidelijk eigen handschrift en een uitgesproken vrouwelijke en mannelijke signatuur met tal van luxueuze modemerken. Al dertig jaar een begrip in Genemuiden en ver daarbuiten. Van damesmode en herenmode tot schoenen en sieraden, etc. Kwaliteitsmode voor zelfbewuste mannen en vrouwen. Genemuiden en 'De Groene Lantaarn' zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden.

Sinds najaar van 2019 zetelt Ruben Breman aan de Westerkaai. Daar heeft hij het goed naar zijn zin, hij heeft maar liefst acht dames in het team. De focus van iedereen ligt op De Groene Lantaarn. "De Groene Lantaarn heeft in de regio een naam hoog te houden als het aankomt op kwaliteitsmode voor zelfbewuste mannen en vrouwen", vindt Ruben. "Mijn ambities zijn om het mooiste modehuis van deze regio te blijven."

De Zwartewaterkrant merkt op: Het complete verhaal van De Groene Lantaarn samengebald in één zin. Ruben glundert. Hij woont al bijna zijn hele leven in Genemuiden, op de eerste zeven weken na. Ruben is geboren in Bogota in Colombia om vervolgens geadopteerd te worden door een liefdevol gezin. Een warm en liefdevol thuis. "Genemuiden is voor mij echt thuis." Over thuis en Genemuiden, nog steeds de bakermat van tapijt en mouwen opstropen. Ruben kent een no-nonsense cultuur: hard werken en samen de schouders eronder, wanneer dat nodig is. Dat geldt ook voor goed samenwerken in een team. Ruben is dagelijks omringd door collega’s, in de leeftijd van 17 tot 62 jaar. Ervaring genoeg bij het exclusieve modehuis. Hij doet deze uitspraak met overtuigende kracht: "Zonder een goed team ben je nergens!"

Terug naar bakermat Genemuiden: dé Tapijtstad van Nederland. Maar ook bekend als World Class Genemuiden van Nederland. De stad heeft dus een reputatie hoog te houden. Ook lef en leiderschap zijn in tijden van corona twee handen op een buik. Wil jij uitleggen wat voor soort leiderschap dit vraagt van jou als ondernemer? "Mooie vraag, vooral als je aan het prille begin van een carrière staat. Effectief leiderschap en persoonlijk leiderschap staan bij mij bovenaan. Maar toen corona de kop opstak kwam alles in een stroomversnelling terecht. Het heeft best wat van mijn persoonlijke ontwikkeling gevraagd."

De Zwartewaterkrant krijgt een rondleiding door het bedrijf. Een moderne hedendaagse modewinkel met heel wat ruimte en lichtinval. De Groene Lantaarn biedt genoeg inspiratie voor de moderne interieurstylist. We dwalen af.. en gaan terug in de tijd. De Groene Lantaarn, op de kop, één jaar geleden overgenomen.

“Wij zijn inmiddels een derde generatie die het modebedrijf voortzet. Met nog steeds dezelfde passie en ambacht." Bewust of onbewust. We hebben allemaal persoonlijke verlangens en dromen, maar Ruben jaagt zijn droom achterna. Van jongs af aan had Ruben de wens om ooit een kledingwinkel te beginnen, zo lijkt het.

Ruben Breman, ontspannen en zelfverzekerd als ondernemer

Ruben Breman, ontspannen en zelfverzekerd als ondernemer© DKN | RDV


Al op jonge leeftijd was Ruben behoorlijk modebewust en trendgevoelig. En deze traditionele gemoedelijkheid is te herleiden naar De Groene Lantaarn. De modezaak straalt heel veel klasse uit. “Wil je energiek, modebewust, ingetogen of juist klassiek overkomen? Voor iedereen is er wat wils!”

Ruben heeft een frisse blik op de hedendaagse marketing. “Wij zijn te vinden op de meest gebruikte social media kanalen en klanten kunnen via een WhatsApp service een bestelling doen. Ook Private Shopping (een grote hit onder modewinkels, red.) hebben wij ons eigen gemaakt. De personal shopping service biedt de klant op verschillende manieren de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen, waarbij je op je gemak een nieuwe garderobe kunt samenstellen. Uiteraard houden onze medewerkers zich aan alle actuele veiligheidsrichtlijnen van het RIVM", zegt Ruben. "Want niets is mooiers dan dat mensen met een lach de deur uitgaan, omdat ze geslaagd zijn bij ‘De Groene!'"

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 17.09.20 | 15.22 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 9°


AGENDA
  • Donderdag 29.10.20
  • Vrijdag 30.10.20
  • Zaterdag 31.10.20
  • Zondag 01.11.20
  • Maandag 02.11.20
  • Dinsdag 03.11.20
  • Woensdag 04.11.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.34307 s