Woensdag 23.09.20 | 19.33 uur

Grote Prijs Anna van der Breggen op wielerkalender

L&M Workwear Omloop NWO op 26 september 2020

Op zaterdag 26 september 2020 staat de traditionele ‘Omloop van Noordwest Overijssel’ op de wedstrijdkalender. Normaliter vindt deze koers plaats in april, maar dat kon vanwege de landelijke coronamaatregelen niet plaatsvinden. Stichting Wielerpormotie Genemuiden zette alles op alles om renners ondanks de huidige situatie tóch een koers aan te bieden. Dat resulteerde in een aangepaste koers op zaterdag 26 september aanstaande.

Renners opgelucht over doorgaan koers
Veel renners hebben 26 september groots gemarkeerd in hun agenda. De afgelopen periode werden veel wielerwedstrijden afgelast. Juist daarom is deze koers in september bijzonder welkom. “Renners hebben de afgelopen tijd hard doorgetraind; nu hebben ze het niet voor niets gedaan”, verklaart bestuurslid Arend-Jan Kloosterman enthousiast.

Nieuwe start en finish
De start en finish is dit jaar niet op het havenplein in Genemuiden, maar bij Koraal vastgoed op het industrieterrein. “Deze nieuwe start- en finishlocatie maakt het eenvoudiger om toeschouwers op afstand te houden en de 1,5-meter regel na te leven. Op het havenplein was dit niet mogelijk”, aldus Kloosterman. Toeschouwers kunnen op afstand een glimp van de start en finish opvangen of kunnen zelf een plekje langs het parcours zoeken in rustiger gelegen gebieden.

Andere ervaring
Volgens Kloosterman zal de komende Omloop voor renners anders aanvoelen dan voorgaande jaren. “Er zit nu blad aan de boom en de wind heeft vrij spel. Bovendien is het parcours aangepast. Renners krijgen met heel andere uitdagingen te maken; dat maakt het spannend!” Het parcours doet volgens hem niet onder voor het gebruikelijke parcours: “Ook dit keer mogen we spreken over een schitterende route door Noordwest Overijssel met veel uitdagende stukken! De ervaring zal ánders zijn, maar zeker niet minder!”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 11.09.20 | 08.58 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 8°
Meer weer...
Morgen:
18° | 9°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.3225 s