Woensdag 23.09.20 | 19.33 uur

Gedichtenwedstrijd ‘Dicht op vrijheid’ 2020

Winnaars gedichtenwedstrijd krijgen alsnog hun prijs

De gedichtenwedstrijd ‘Dicht op vrijheid’ van culturele organisaties SCAB, SCEG en SAKZ en de bibliotheek in de gemeente Zwartewaterland beleeft zijn finale op 23 oktober in het gemeentehuis in Hasselt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in de raadzaal worden de beste inzenders van gedichten over vrijheid beloond met een geldprijs en een cadeau. Er zijn zes winnaars: drie volwassenen en drie inzenders tot en met 12 jaar.

De jury bestaat uit neerlandicus Jan Kristen, communicatiespecialist Geke Mateboer en Hasselter stadsdichter Casper de Jong. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Eddy Bilder en cultuurwethouder Gerrit Knol.

Tijdens de bijeenkomst zingt de Deventer stadstroubadour Maarten van Veen wat vrolijke liederen. Eerder dit jaar gaf hij dicht-workshops op de basisscholen in Zwartewaterland, op het Agnieten College Zwartsluis en in zorgcentrum De Schans in Zwartsluis.

De dichtwedstrijd is begin 2020 op touw gezet als bijdrage aan de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Er zijn ruim honderdvijftig gedichten ingezonden. De prijsuitreiking moest worden uitgesteld vanwege de coronacrisis.

De finale op 23 oktober is van 19.00 tot 21.30 uur en gratis toegankelijk. De raadzaal wordt zo ingericht, dat bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Aanmelden is verplicht; dat kan via scab-hasselt@hotmail.com

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 14.09.20 | 09.23 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 8°
Meer weer...
Morgen:
18° | 9°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.39147 s