Woensdag 23.09.20 | 19.33 uur

Ceremonie rechtstreeks op televisie

Den Haag klaar voor Prinsjesdag 2020

Vandaag is het Prinsjesdag: de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Vanwege het coronavirus verloopt Prinsjesdag dit jaar anders dan normaal. Zo spreekt de Koning de Troonrede uit in de Grote Kerk, in plaats van in de Ridderzaal. Hedenochtend vonden de laatste voorbereidingen plaats.

Aangepast programma Prinsjesdag 2020
Het programma van Prinsjesdag is in 2020 aangepast om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Verenigde Vergadering is dit jaar niet in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk in Den Haag. Verder is minder militair ceremonieel bij de Grote Kerk. De rijtoer in de Glazen Koets gaat niet door. En geen balkonscène bij Paleis Noordeinde. Het Binnenhof is afgesloten.

Ceremonie rechtstreeks op televisie
De gemeente Den Haag vraagt mensen om op Prinsjesdag niet naar Den Haag te komen. De ceremonie is op televisie te volgen.

Grote Kerk in plaats van Ridderzaal
De Grote Kerk in Den Haag wordt klaargemaakt voor de Troonrede. De tronen uit de Ridderzaal zijn tijdelijk verhuisd naar de kerk. Stoelen voor gasten staan op 1,5 meter afstand en de laatste bloemstukken worden geplaatst.

Miljoenennota en Rijksbegroting
Na de Troonrede biedt de minister van Financiën het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan. Daarin staan alle plannen voor 2021.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 15.09.20 | 11.57 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 8°
Meer weer...
Morgen:
18° | 9°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.40862 s