Maandag 26.10.20 | 13.57 uur

Kinderboekenweek 2020

Bibliotheek Zwartewaterland neemt duik in de geschiedenis

Kinderboekenweek - Prins Willem Danst

Kinderboekenweek - Prins Willem Danst© Bibliotheek Kop van Overijssel

Tijdens deze Kinderboekenweek, van 30 september t/m 11 oktober 2020, gaat Bibliotheek Zwartewaterland terug in de tijd. In deze week staat het thema ‘geschiedenis’ centraal, onder het motto ‘En toen?’.

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Kinderboekenweek in de bibliotheken
Ook dit jaar is er weer een speciaal aanbod gedaan aan alle basisscholen in Zwartewaterland vanuit het thema van de Kinderboekenweek. Evenementenbureau De Regelaardij uit Hasselt ontwikkelde voor ons het interactieve klassenspel ‘Het mysterie van het nimmer geschreven boek’. Een spel vol spanning, goede samenwerking en leesbevordering dat leerlingen gegarandeerd alle hoeken van de bibliotheek (van toen en nu) laat verkennen. Tijdens het spel komen de leerlingen ook in aanraking met de geschiedenis van geschriften, taal, monnikenwerk, het Romeinse Rijk, China en de boekdrukkerij.

In alle Bibliotheken kun je tijdens de openingsuren deelnemen aan een foto-quiz en een tijdreis-quiz waarmee je een leuke prijs kunt winnen. De formulieren daarvoor vind je in de lokale Bibliotheken. Uit alle ingeleverde quiz formulieren met de juiste antwoorden, zal per Bibliotheek een winnaar worden getrokken.

Daarnaast vind je natuurlijk in alle vestigingen de leukste boeken over geschiedenis of boeken waarin het verhaal zich afspeelt in het verleden. "We hebben ze speciaal voor de Kinderboekenweek centraal bij elkaar gelegd, zodat je ze makkelijk kunt vinden en lenen! Denk maar eens aan ‘Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's ‘ van Guido van Genechten, ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noort of ‘Alleen beer mocht mee’ van Vivian den Hollander. Prachtige, informerende en spannende boeken over de geschiedenis", aldus Bibliotheek Zwartewaterland.

Ook kun je een leuke kleurplaat ophalen, om thuis mee aan de slag te gaan en ben je in Bibliotheek Hasselt welkom op woensdagmiddag 7 oktober om 15.00 uur voor een poppenkastverhaal dat in het teken staat van geschiedenis.

Voorstelling in de herfstvakantie
Als de Kinderboekenweek is afgelopen gaan we tijdens de herfstvakantie in de Bibliotheek nog even door. Want er komt een museumdocent van Paleis Het Loo op bezoek in Bibliotheek Genemuiden en Bibliotheek Hasselt.

Het verhaal van Willem Waf staat beschreven in een wel heel speciaal en koninklijk prentenboek. Het boek wordt tijdens deze voorstelling gevonden in een koffer die is meegenomen door de museumdocent van Paleis Het Loo. De museumdocent kan het paleis niet meer in! Gelukkig heeft ze vlak voor vertrek nog een aantal bijzondere voorwerpen meegenomen… Samen met de kinderen gaat ze ontdekken wat het allemaal is.

De voorstelling is op woensdag 14 oktober in Bibliotheek Genemuiden van 13.30 – 14.30 uur en in Bibliotheek Hasselt op donderdag 15 oktober van 10.30 tot 11.30 uur. De voorstelling is voor kinderen van 3 tot 7 jaar en kost € 2,50 per persoon. Reserveren kan in Bibliotheek Hasselt en Bibliotheek Genemuiden of via www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 29.09.20 | 15.25 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 4°


AGENDA
  • Maandag 26.10.20
  • Dinsdag 27.10.20
  • Woensdag 28.10.20
  • Donderdag 29.10.20
  • Vrijdag 30.10.20
  • Zaterdag 31.10.20
  • Zondag 01.11.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36831 s