Donderdag 29.10.20 | 21.12 uur

Doelpuntenfestijn zonder publiek op Sportpark De Wetering

Getergd Sportclub Genemuiden verslaat koploper Flevo Boys

Doelpuntenfestijn op Sportpark De Wetering

Doelpuntenfestijn op Sportpark De Wetering© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kende zaterdag weinig moeite met koploper Flevo Boys. Het won het duel met maar liefst 5-2. Flevo Boys kwam als ongeslagen team naar Genemuiden, maar keek binnen vier minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat eerst Kay Velda al na twee minuten het eerste doelpunt had binnengetikt, was het in de 4e minuut opnieuw raak. Omar Kavak schoot bekwaam binnen en zorgde samen met Velda voor een droomstart.

In een bijna surrealistische omgeving, dus bijna zonder publiek. Waarbij alleen Officials, begeleiders en de media werden toegelaten. Beleefde Sportclub Genemuiden dan ook een prima middag. Sportclub Genemuiden begon dus furieus aan de wedstrijd en stond binnen vijf minuten al op een 2-0 voorsprong.

Dat Sportclub Genemuiden zo getergd begon had een reden. In de aanloop naar de wedstrijd had Flevo Boys de trots (volle buit uit vier duels) niet onder stoelen of banken gestoken. “Dan mag je ook wel laten zien. Wij hebben er fantastisch op gereageerd”, aldus René van de Weij.

De trainer had hier handig gebruik van gemaakt en zijn ploeg op scherp gezet. Flevo Boys kwam er geruime tijd niet aan te pas in de eerste helft. Sportclub Genemuiden zette vol druk en de ploeg uit Emmeloord kon hier geruime tijd niet mee omgaan. In het laatste kwartier veranderde dat. De druk van Sportclub nam af en Flevo Boys kreeg ruimte en werd steeds gevaarlijker. Doelman Jansen wist in de 36ste minuut een Flevo Boys-treffer te voorkomen, maar in de 38ste minuut was het wel raak voor de bezoekers via Zandbergen. Daarna voorkwam doelman Jansen met een knappe redding de 2-2.

Na rust pakte Sportclub Genemuiden gelijk de goede draad weer op. Weer was de thuisploeg oppermachtig. In de 50ste minuut sloeg Genemuiden toe via een goede aanval. Kay Velda maakte het prima af. Zeven minuten later was de strijd helemaal beslist. Sijmon Eenkhoorn stuurde Arend van de Wetering op maat weg. De verdediger omspeeld de keeper en tekende voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden.

Daarna was de vraag hoe hoog de score nog zou oplopen. De hardwerkende Rens van Benthem raakte de paal en Sijmon Eenkhoorn maakte 5-1 in de 73ste minuut. In eerste instantie werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel, maar de bal kwam van een tegenstander, zodat er van buitenspel geen sprake kon zijn. In de 80ste minuut deed Flevo Boys wat terug. Yumé Ramos kopte raak uit een corner, waarbij keeper Jansen niet vrijuit gingen. Daarna verzuimde Sportclub om de score verder op te voeren.

Dat maakte allemaal niet veel uit. Sportclub Genemuiden deed wat het moest doen. Een zege was noodzakelijk om niet te ver achterop te raken. Nu heeft Flevo Boys als koploper nog maar drie punten meer dan Sportclub Genemuiden.
Jansen kwam na afloop nog even terug op de grootspraak in Emmeloord.

"We hadden met z’n allen zo’n teamspirit. Er zat deze week zoveel energie in de training. Er gingen vandaag heel veel dingen goed. Tussen de linies doorvoetballen, goede aanvallen en een snelle 2-0 voorsprong. Daarna werden de ruimtes te groot en valt de 2-1, maar we zijn niet in paniek geraakt. In de tweede helft zijn we op dezelfde voet verdergegaan en loop je gemakkelijk uit. 5-2 is een prima resultaat."

Dat was ook de mening van trainer Van der Weij. “Ik ben zeker tevreden. We hebben een goede wedstrijd neergelegd. Flevo Boys is fysiek sterker, maar we hebben bijna niets weggegeven. Na de wedstrijd tegen Berkum hebben de jongens serieus naar elkaar gekeken. Tegen Berkum heb ik de strijd en beleving gemist. Dat spatte er vandaag vanaf.” (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 05.10.20 | 06.55 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 9°
Meer weer...
Morgen:
18° | 11°advertentie
AGENDA
  • Vrijdag 30.10.20
  • Zaterdag 31.10.20
  • Zondag 01.11.20
  • Maandag 02.11.20
  • Dinsdag 03.11.20
  • Woensdag 04.11.20
  • Donderdag 05.11.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.37924 s