Woensdag 20.01.21 | 16.13 uur

De waarde van biodiversiteit in Overijssel

Welk bedrijf wint de Groene Twinkeling?

In 2021 wordt voor de tiende keer de Groene Twinkeling; dť groenste prijs voor ondernemend Overijssel, uitgereikt! De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 1.000 euro. Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich tot 30 november aanmelden via Groenetwinkeling.nl.

'We zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden. En dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren hebben we veel prachtige initiatieven voorbij zien komen en 9 indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling. Van Online warenhuis Wehkamp tot Melkbrouwerij Lettele en van afvalverwerkingsbedrijf Twence in Twekkelo tot bakkerij Slatman in Hardenberg. Welk bedrijf wordt in 2021 de groenste ondernemer van Overijssel?', aldus de organisatie van de Groene Twinkeling.

De waarde van biodiversiteit
'Natuur is niet alleen maar mooi, we zijn er ook sterk van afhankelijk. Ze levert ons bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriŽle grondstoffen en zelfs medicijnen. Biodiversiteit heeft dus ook een belangrijke economische waarde. Iets wat steeds meer bedrijven zich realiseren en zich voor inzetten. De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hun omgeving.'

Goed voorbeeld doet goed volgen
De winnaars van de Groene Twinkeling laten zien dat bedrijven op heel verschillende manieren kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit. Zo zorgde bijvoorbeeld Unipro op eigen terrein voor een salamanderpool en insectenhotel, installeerde een sedumdak en maakte van bermen een ecologische verbindingszone. Wehkamp ontwikkelde een prachtige heemtuin en stimuleerde een groen bedrijventerrein. Melkbrouwerij Lettele reserveert tenminste 10% van haar grond voor kruiden, voedselbomen en pluktuin. Twence zorgde met verschillende partijen voor herinrichting van een groot gebied in Twekkelo met landschapselementen, natuurlijke beken en waterberging. Kinderdagverblijf ít Werkel uit Zwolle heeft een avontuurlijke natuurtuin en moestuin aangelegd, waar de kinderen van 0-13 jaar naar harte lust kunnen spelen en leren.'

Aanmelden
Is jouw bedrijf actief en concreet bezig met biodiversiteit? Of ken je een bedrijf dat goed bezig is? Meld je dan aan voor de Groene Twinkeling! Aanmelden kan tot 30 november. Op de website www.groenetwinkeling.nl vindt je de criteria en het aanmeldformulier.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 02.11.20 | 11.06 UUR


advertentie

Vandaag:
6° | 4°
Meer weer...
Morgen:
5° | 2°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.42423 s