Dinsdag 19.01.21 | 16.05 uur

Wethouder Van Willigen opent L-testlocatie in buurgemeente Zwolle

GGD IJsselland beschikt over acht testlocaties in de regio

Vrijdag 4 december 2020 opende wethouder Michiel van Willigen van buurgemeente Zwolle officieel de L-testlocatie in de IJsselhallen in Zwolle. Van Willigen is ook voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van GGD IJsselland. Hij opende de locatie samen met Ina Kuper, bestuurslid Isala Ziekenhuis, en Margreet Algera, lid directieteam GGD IJsselland. Deze testlocatie is voor mensen uit de regio met klachten die passen bij het coronavirus. Bij de L-testlocatie zetten we antigeentesten (sneltesten) in. In onze andere zeven testlocaties werken we met de PCR-test.

Michiel van Willigen: “Ik ben onder de indruk en trots dat we met elkaar zo’n grote sneltestlocatie in Zwolle voor elkaar hebben gekregen. We weten allemaal dat veel en snel kunnen testen cruciaal is om lokale uitbraken te helpen voorkomen. Daarmee kunnen we wegblijven bij generieke en zware lockdowns. Deze locatie gaat zeker bijdragen aan de snelheid en gemak waarmee iedereen met klachten zich kan laten testen. Mijn petje af voor alle betrokkenen van GGD, ministerie, ondernemers en defensie die het met elkaar gerealiseerd hebben!”

Ina Kuper: “Gelukkig namen de besmettingen de afgelopen weken af, maar de druk op de zorg en met name onze IC is er nog steeds. Samen met de regio werken we hard om iedereen de juiste zorg te kunnen blijven geven. Laagdrempelig testen is daarbij erg belangrijk. Ik hoop dan ook dat veel mensen hier gebruik van gaan maken, zodat we meer besmettingen kunnen voorkomen en er minder mensen door covid opgenomen hoeven te worden.”

10 teststraten in L-locatie
De L-testlocatie beschikt straks over 10 teststraten waar je lopend of in je rolstoel naar binnen kunt gaan. Deze teststraten voldoen aan de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De L-testlocatie is net als onze andere testlocaties zeven dagen per week open voor mensen die een afspraak hebben gemaakt. De opening van de L-testlocatie maakt deel uit van het landelijke opschalingsplan. Doel is dat mensen snel terecht kunnen voor een betrouwbare en gratis coronatest.

De bouw van de L-testlocatie in Zwolle is een unieke samenwerking tussen GGD IJsselland, de gemeente Zwolle, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), GGD GHOR Nederland en VNO-NCW.

Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland: “We zijn blij dat we deze grote testlocatie kunnen openen in onze regio. Dank aan iedereen die keihard heeft gewerkt om dit in zo’n korte tijd neer te zetten. We kunnen nu op een grote schaal antigeentesten – sneltesten – aanbieden. Daardoor kunnen mensen zich snel, betrouwbaar en gratis laten testen. Doel is natuurlijk dat iedereen gezond blijft èn hun werk en gewone leven zoveel mogelijk kan oppakken. Wij maken ons daar hard voor.”

Testen? Bij ons stap je uit de auto
Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. "We vragen iedereen op het tijdstip van de afspraak te komen, zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen we ze in overleg thuis testen. Al onze testlocaties zijn ingericht volgens de daarvoor geldende richtlijnen. Doel is dat we een veilige testomgeving hebben voor zowel te testen personen als onze eigen medewerkers."

Parkeren voor auto’s en fietsen
Bij de IJsselhallen beschikken we over veel parkeerruimte. Dit terrein is afgescheiden van het normale parkeerterrein van de IJsselhallen en heeft een aparte ingang (aan de andere kant van de A28).

Coronatest? Alleen op afspraak
Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Als je klachten hebt die passen bij COVID-19 bel je hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of log in met je DigiD op www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.
Als je getest wilt worden terwijl je geen symptomen hebt, kan dat alleen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief is getest. Dat vertellen wij je tijdens het bron- en contactonderzoek of je krijgt een melding in de CoronaMelder-app.

Verder geldt nog steeds dat medewerkers in de zorg en het onderwijs met voorrang getest worden.

Acht locaties
Met de opening van de L-testlocatie beschikt GGD IJsselland nu over acht vaste testlocaties verspreid over de regio: in Deventer, Ommen, Hardenberg, Raalte, Steenwijk, IJsselmuiden en nu twee in Zwolle. Kijk voor meer informatie op: www.ggdijsselland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 05.12.20 | 07.12 UUR
Vandaag:
9° | 6°
Meer weer...
Morgen:
6° | 4°


AGENDA
  • Woensdag 20.01.21
  • Donderdag 21.01.21
  • Vrijdag 22.01.21
  • Zaterdag 23.01.21
  • Zondag 24.01.21
  • Maandag 25.01.21
  • Dinsdag 26.01.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.47705 s