Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Basisschool visualiseert communicatie- en sociale vaardigheden

CBS De Driemaster Hasselt: Nog meer Rots en Waterschool

Op dinsdag 9 februari 2021 heeft CBS De Driemaster in Hasselt zijn deuren weer geopend. De kinderen mochten na een wekenlange lockdown en thuisonderwijs weer naar school. Voor de kinderen stond een verrassing te wachten. De binnenkant van de school was voorzien van stickers en wandplaten. De Hasseltse basisschool is een erkend 'Rots en Waterschool'.

'Rots en Waterschool'
In juni 2019 is basisschool CBS De Driemaster een officiële Rots en Waterschool geworden. Dit houdt in dat alle leerlingen van de school acht Rots en Waterlessen per jaar krijgen. De lessen worden gegeven door twee leerkrachten die hiervoor gecertificeerd zijn en het hele team heeft een ééndaagse Rots en Watertraining gevolgd.

Doel van het Rots en Waterprogramma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden. Kinderen worden zich ervan bewust welke Rots en Waterkwaliteiten ze hebben en hoe ze deze in balans kunnen krijgen. Rots kwaliteiten staan onder andere voor; sterk in je schoenen staan, een goede focus hebben en je eigen weg gaan. Waterkwaliteiten staan onder andere voor; samenwerken, vriendschap, rekening houden met je omgeving.

De lessen hebben een fysieke invalshoek die afgewisseld worden met reflectie over het eigen gedrag. Om de speerpunten van de lessen nog meer in de school te integreren, is het nu ook zichtbaar gemaakt in het interieur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 11.02.21 | 12.25 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19501 s