Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Update 23 februari: Coronavirus (COVID-19)

Bloemenwinkels en tuincentra dringen aan op complete heropening op 2 maart

De brancheverenigingen Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en Tuinbranche Nederland verzoeken, samen met de andere Nederlandse sierteeltpartners, het kabinet dringend tot een complete heropening van de winkels en daarmee het afschaffen van deze gedwongen 'Krokusvakantie voor ondernemers en medewerkers'. "VBW en Tuinbranche Nederland zijn van mening dat een heropening van de bloemisten, tuincentra en overige groendetailhandel onder strikte voorwaarden verantwoord mogelijk is. Hierdoor kunnen consumenten weer meer en echt genieten van de aanwezigheid van bloemen, planten en bloembollen, en kan iedereen weer een goede en noodzakelijke dosis Vitamine G(roen) krijgen."

Kabinet en de fracties in Tweede Kamer hebben vandaag namens de sector allemaal een voorjaarsierteelt-verrassing aangeboden gekregen.

"Wij begrijpen heel goed dat het Kabinet moeilijke keuzes moet maken en telkens weer wikt en weegt. We willen met deze voorjaarsierteeltverrassing dan ook onze waardering uitspreken voor politici en ze en een hart een hart onder de riem steken. Daarnaast is er voor gezorgd dat retailers met de nodige beperkingen bloemen buiten mochten blijven verkopen. Met dit prachtige voorjaarsweer is er echter duidelijk behoefte aan uitbreiding hiervan. De consument wil de tuin in en ‘schreeuwt' om plantjes, tuinaarde en andere producten om de tuin aan te kunnen pakken. Met z'n allen kunnen we veilig (!) in huis én in de tuin met groen aan de slag. Het is alom bekend en bewezen dat vitamine Groen, door middel van bloemen, planten en bloembollen én tuinieren, mensen gezonder maakt, vrolijker stemt en actief laat zijn. En dat is waar we op dit moment behoefte aan hebben. Zeker nu het voorjaar zich aandient", zo melden Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en Tuinbranche Nederland in een gezamenlijk persbericht.

"De tuincentra en bloemisten hebben tijdens de eerste lockdown, waarin zij als essentiële winkels open mochten blijven, bewezen dat je op een veilige en gezonde manier bloemen, planten en bijbehorende producten bij hen kon kopen. Hiervoor zijn, via de brancheprotocollen, alle voorzieningen getroffen en is er door de ondernemers aanzienlijk geïnvesteerd om het hele proces veilig en hygiënisch te laten verlopen. De klantenstromen zijn bij tuincentra en bloemisten, veel beter te reguleren dan in bijvoorbeeld een supermarkt, waar de verkoop van bloemen en planten op dit moment wel onbeperkt wordt toegestaan. Wat ons betreft is deze gedwongen "Krokusvakantie" voor ondernemers en medewerkers in de groendetailhandel achter de rug."

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 23.02.21 | 11.17 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19616 s