Dinsdag 20.04.21 | 11.29 uur

Zwartewaterland zoekt enthousiaste 'Stadsbewegers'

Alle juryleden Stadscheques Hasselt 2021 bekend!

Alle juryleden Stadscheques Hasselt 2021 bekend!

Alle juryleden Stadscheques Hasselt 2021 bekend!© De Regelaardij

Terwijl de eerste ideeŽn binnenstromen voor de stadscheques van Hasselt, waar we eerder over berichtten, is het hoog tijd om kennis te maken met de jury. De driekoppige jury is enthousiast over het initiatief en kijkt uit naar de pitchmomenten van de nieuwe Stadsbewegers.

De jury is samengesteld uit verschillende hoeken van de Hasselter samenleving. Voor DaniŽl Stoeten is deelname als jurylid 'een mooi moment om een bijdrage te kunnen leveren aan een positieve beweging in Hasselt'. Als ondernemer en actief betrokken inwoner van Hasselt is hij op menig feest en evenement van Hasselt te vinden. "Ik hoop dat er uit lekker veel ideeŽn komen, zodat we samen die beweging in Hasselt kunnen maken."

Gerda Meuleman is tweede jurylid en bevlogen inwoonster van Hasselt. Jarenlang heeft ze projecten gedraaid, waarin de onderlinge verbindingen binnen de samenleving centraal stonden. "Ik vind het erg fijn om tegenwoordig de tijd aan mezelf te hebben, maar lever ook graag een bijdrage aan de mogelijkheden voor het centrum van Hasselt."

Beide juryleden zijn positief ingestelde inwoners, met een tomeloze energie en een groot netwerk. De juryleden kenden elkaar niet persoonlijk voor aanvang en vinden het dan ook erg leuk om via het Stadsteam in deze functie aan elkaar verbonden te zijn.

Natuurlijk is kerncoŲrdinator van Hasselt, Jannie Bloemert, toegevoegd aan de jury. Zij weet als geen ander wat er leeft in het centrum van Hasselt. Persoonlijk heeft zij het ondernemersklimaat en duurzaamheid hoog op haar agenda staan en sluit qua energie en diversiteit in netwerk perfect aan op de twee andere juryleden.

Initiatieven die met een stadscheque hun idee tot uitvoer willen brengen, kunnen zich tot 7 april 2021 aanmelden. Hierna gaat de jury aan de slag om, in voorbereiding op de pitches alle initiatieven goed door te lezen.

"We leggen de binnengekomen ideeŽn natuurlijk naast de pijlers die vooraf aan de stadscheques opgesteld zijn." Hiermee is er een richtlijn om op terug te vallen en kan de jury het met elkaar bespreken. "We kijken uit naar dat moment waarop we de initiatieven onder ogen krijgen", aldus Jannie.

Op 12,13 en 14 april 2021 gaat de jury de initiatiefnemers ontmoeten, hun pitches beluisteren en ze natuurlijk bevragen, om daarna over te gaan op misschien wel het moeilijkste onderdeel: de bekendmaking van de genomineerden op 20 april 2021. De inwoners van Hasselt kunnen na de nominatie gaan stemmen.

"Maar nu eerst op naar alle initiatieven om reuring te krijgen, dus kom maar op met al die leuke ideeŽn. We hebben er zin in", aldus de jury.

Hoe meld ik me aan voor Stadscheques Hasselt?
Aanmelding van initiatieven is mogelijk tot woensdag 7 april 2021, via de website van de gemeente Zwartewaterland: www.zwartewaterland.nl/stadscheques of per e-mail: stadschequeshasselt@outlook.com

Stadscheques Hasselt is een initiatief van de gemeente Zwartewaterland, met financiŽle ondersteuning van de provincie Overijssel. De Regelaardij ondersteunt deze organisatie in opdracht van de gemeente Zwartewaterland.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 08.03.21 | 13.50 UUR
Vandaag:
15° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 4°


AGENDA
  • Dinsdag 20.04.21
  • Woensdag 21.04.21
  • Donderdag 22.04.21
  • Vrijdag 23.04.21
  • Zaterdag 24.04.21
  • Zondag 25.04.21
  • Maandag 26.04.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
0.32386 s