Woensdag 16.06.21 | 10.35 uur

Bijna 600 uitgebrachte stemmen op aanvragen Stadscheques Hasselt

Boomhut van groep 7 van De Toermalijn ‘favoriet’ van Hanzestad

Uitreiking Stadscheque De Toermalijn

Uitreiking Stadscheque De Toermalijn© Gemeente Zwartewaterland

Met 12,4 % van de stemmen is het idee van groep 7 van De Toermalijn de 'favoriet' van de Hanzestad. Zij krijgen een Stadscheque van 2.500,00 euro voor een uitdagende maar veilige boomhut, met lange picknickbank in het Van Stolkspark. Wethouder Rietman overhandigde vanmiddag de enthousiaste klas hun Stadscheque. Ook verraste hij ze met een extra prijs. Samen met een illustrator gaat de klas de boomhut ontwerpen. En zij mogen meedenken over de inrichting van het park. Ook de andere genomineerden kregen vandaag een Stadscheque uitgereikt. Wethouder Harrie Rietman: “Ik ben trots op zo veel stadsbewegers en betrokkenheid in Hasselt. En blij verrast door het enthousiasme van onze jonge inwoners. Dat zijn toch de stadsbewegers van de toekomst.”

Uit de genomineerden hebben de inwoners een top 5 van favoriete ideeën geselecteerd. “Voor deze top 5 hebben we extra geld beschikbaar gesteld voor het verder uitwerken, vormgeven en versterken van de ideeën,” legt wethouder Harrie Rietman uit.

“Inwoners van Hasselt inspireren en enthousiasmeren elkaar om het mooie Hasselt op de kaart te zetten. Daar werken we als gemeente graag aan mee.”

Middeleeuwse vaandels nipt het tweede favoriete idee
Het idee voor middeleeuwse vaandels in het stadscentrum kreeg 10,7 % van de stemmen. Met de vaandels in Hoogstraat, Ridderstraat en Nieuwstraat willen winkeliers en ondernemers het straatbeeld van de stad Hasselt accentueren. Bovenop het gevraagde bedrag krijgen ze geld voor een extra vaandel bij de kop van de Hoogstraat.

Idee voor bank op de kop van Hoogstraat goed voor derde plek
Met 10,1 % van de stemmen is dit idee de derde favoriet. Met de extra bijdrage kan er een tweede bank om een boom worden geplaatst. Bij de banken komt ook informatie over wat Hasselt te bieden heeft. Samen met een ontwerper kijken de initiatiefnemers op welke manier dit kan worden vorm gegeven.

Meer groen in Meestersteeg met 8,8 % van de stemmen vierde
Groep 6 van CBS Het Anker wil de Meestersteeg omtoveren naar een prachtige kleurrijke steeg met veel bloemen en ruimte voor insectenhotels. Zij krijgen als extra prijs een tuinontwerper die samen met de klas een passend plan maakt voor de Meestersteeg.

Warm welkom Justitie Bastion hekkensluiter top 5 favorieten
Het idee voor een warm welkom bij binnenkomst van fietsers en wandelaars via Justitie Bastion met onder andere een ''welkom in Hasselt'' bord, picknicktafels en een cache (digitale schat) voor geocaching in het kanon kon rekenen op 8,6 % van de stemmen. Ook voor dit idee is een extra bijdrage beschikbaar waarmee een wifi hotspot kan worden gerealiseerd.

Alle genomineerden ontvangen een Stadscheque
Ook de ideeën voor Streetart Hanzestad Hasselt, Maritiem welkom, Wandel-app, Promotiefilmpje Hasselt, Groots Hasselt in miniatuur, Kabouterstad, Monument Van Nahuysbrug en Kindermarktkraam hebben vandaag een Stadscheque ontvangen. Kijk voor meer informatie over de ideeën op www.zwartewaterland.nl/stadscheques

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 11.05.21 | 18.44 UUR


advertentie

Vandaag:
29° | 12°
Meer weer...
Morgen:
31° | 12°


AGENDA
  • Woensdag 16.06.21
  • Donderdag 17.06.21
  • Vrijdag 18.06.21
  • Zaterdag 19.06.21
  • Zondag 20.06.21
  • Maandag 21.06.21
  • Dinsdag 22.06.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
0.33308 s