Zaterdag 01.10.22 | 10.46 uur

'4D-aanpak geeft lokale initiatieven duwtje in de rug'

Gedeputeerde Roy de Witte op werkbezoek in Hasselt

Gedeputeerde Roy de Witte (r) op werkbezoek in Hasselt

Gedeputeerde Roy de Witte (r) op werkbezoek in Hasselt© DKN | RDV

Gedeputeerde Roy de Witte bracht op vrijdag 25 juni 2021, in het kader van de 4D-aanpak, een werkbezoek aan de Hanzestad Hasselt. De 4D-aanpak geeft lokale initiatieven een duwtje in de rug. Roy de Witte nam, in het bijzijn van wethouder Rietman, de tijd om de vorderingen van de diverse inwonersinitiatieven met eigen ogen te aanschouwen.

'4D-aanpak geeft lokale initiatieven duwtje in de rug'
De 4D-aanpak, ontwikkeld en uitgevoerd door Stimuland, is eind 2018 van start gegaan. Deze aanpak is gericht op het ondersteunen en snel op weg helpen van bewonersinitiatieven. 4D kenmerkt zich door een laagdrempelige, bottom-up invulling van provinciaal beleid op sociale kwaliteit. Naast het ondersteunen van initiatieven wordt er dit jaar gewerkt aan verankering en inbedding van de 4D-aanpak in de regio. De 4D-aanpak wordt breder op het gebied van leefbaarheid in de regio en cultuur. Ook is er aandacht voor samenwerking met gemeenten, welzijnsinstellingen en (particuliere) fondsen.

Speeltuin Willem Egbertsstraat
Het werkbezoek startte hedenochtend bij Speeltuin Willem Egbertsstraat. De Vereniging Speeltuin W.E. (Willem Egbertsstraat) in Hasselt, met zijn 250 bewoners, realiseerde op het grasveld van de voormalige basisschool 'De Hazelhorst' een natuurlijke speeltuin.

Buurtbewoonster Sonja Danker vertelt: "Samen bouwen aan een leuke speeltuin voor de kinderen in de leeftijdscategorie twee tot en met twaalf jaar. De speeltuin heeft de afgelopen jaren al diverse bedragen ontvangen van de verschillende fondsen. Van de tekentafel tot en met de bouw. Lifestyle Adviseur Jacqueline Volker maakte - op vrijwillige basis - het eerste ontwerp. Ook dit buurtinitiatief ontving een 4D-bijdrage voor een waterspeelplaats."

De Witte bracht vervolgens een bezoek aan de sociale moestuin (in opbouw, red.), Speeltuin Ruitenstraat, De dierenweide nabij Cultureel Centrum Het Teeuwland en nam een kijkje bij de zwaaistenen van Woonzorgcentrum De Hazelaar. Het laatste onderdeel van dit werkbezoek stond in teken van een wandeling door het Van Stolkspark Hasselt (Het park ontving eveneens een bijdrage vanuit Leefbaar Platteland. Ook het lokale initiatief 'Hasselt Bloeit' ontving een bijdrage vanuit 4D.

Het werkbezoek werd afgesloten, nabij de Veerpoort aan de Burgemeester Royerplein. Dit voorjaar ging in opdracht van de gemeente Zwartewaterland, Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG) en bouwbedrijf Kijk in de Vegte de opbouw van de fundamenten van de Veerpoort van start.

De nieuwe Veerpoort wordt - naar alle waarschijnlijk - medio september 2021 opgeleverd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 25.06.21 | 11.15 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
10° | 5°advertentie

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18421 s