Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur

Hanze en Bedevaart App-palen voorzien van QR-code

Wethouder Rietman opent eerste App-paal Bedevaartspad

Wethouder Rietman opent eerste App-paal Bedevaartspad

Wethouder Rietman opent eerste App-paal Bedevaartspad© DKN | RDV

Op vrijdag 2 juli 2021 heeft wethouder Harrie Rietman op symbolische wijze de eerste App-paal bij de Rooms Katholieke kerk Sint Stephanus in Hasselt geopend. Deze paal maakt deel uit van een Bedevaartspad, een route met verbeeldingen en verhalen langs acht locaties, zeven in Hasselt (Overijssel) en ťťn in Zwartewatersklooster.

"Het doel van de route is het verleden van Hasselt als Hanzestad en Bedevaartsoord beter zichtbaar en beleefbaar te maken voor inwoners en (Nederlandse, Duitse en Vlaamse) toeristen", aldus wethouder Rietman.

De App-palen zijn voorzien van een QR-code die via de smartphone de verbinding legt met de web-app. Naast een app-paal bij de Sint Stephanus worden er ook palen geplaatst bij onderstaande locaties:

- Oude Stadhuis
- Veerpoort
- Boekdrukkerij Barmemtlo
- Heilige Geestgasthuiskapel
- Mariaklooster
- Grote Kerk
- Zwartewaterklooster

Bedevaart onderscheidend thema Hasselt
Hasselt maakt al jaren deel uit van een samenwerkingsverband van negen Hanzesteden in Overijssel en Gelderland. De negen plaatsen hebben besloten om zich beter van elkaar te onderscheiden, door een eigen karakteristiek thema te kiezen. Voor Hasselt is de keuze gevallen op de bedevaart als onderscheidend thema. De pelgrimage naar de Heilige Stede maakte van Hasselt in de Middeleeuwen een belangrijk religieus centrum. Als bedevaartsoord en onderdeel van het Hanzenetwerk deed het Overijsselse stadje rendabele zaken. (www.bedevaartspadhasselt.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 02.07.21 | 09.43 UUR
Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.37154 s