Vrijdag 24.06.22 | 19.46 uur

Expositie veelzijdige, creatieve kunstschilder tot 1 oktober

Johan Voorhorst exposeert in Bibliotheek Hasselt

De in Genemuiden wonende Johan Voorhorst is de 70 inmiddels gepasseerd. Maar hij geniet volop van het spel van vorm, kleur en structuur in zijn werken. Tot en met 30 september 2021 is zijn kleurrijke werk voor het eerst te zien in Hasselt.

Johan is 25 jaar geleden begonnen op de Hasselter Expressie Klub. Na enkele jaren maakte hij een overstap naar een groep in Genemuiden onder leiding van Matthijs Souhoka. Deze inspireerde hem uiteindelijk vrijer te gaan werken. Van 2016-2018 volgde hij lessen bij de bekende kunstenaar Piet de Hertog uit Grafhorst.

Vanaf 2018 studeert hij aan de Vrije Academie in Nunspeet bij Marja Meijering. Onder haar leiding zijn de meeste werken uit deze expositie ontstaan. In de lessen van Marja Meijering wordt gewerkt aan de eigen creatieve ontwikkeling. Marja werkt thematisch waardoor veel onderwerpen aan de orde komen. Deze worden gelinkt aan kunstenaars of kunststromingen. Het laatste jaar is Johan vooral bezig geweest met patronen, compositie en abstractie.

Johan is lid van de christelijke kunstenaarsvereniging Korf. Deze zomer exposeert de vereniging van 27 juli tot 4 september in de Joriskerk te Amersfoort. Verder hangt en staat er op dit moment werk van hem op de expositie gewijd aan Corona in het Olde Staduus in Genemuiden. Bezoekers zijn van harte welkom om deze expositie te bekijken tijdens de openingsuren van Bibliotheek Hasselt. In de zomervakantie is Bibliotheek Hasselt gesloten op zaterdag 31 juli, 7 en 14 augustus.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 23.07.21 | 07.15 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
23° | 11°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.18113 s