Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur

Update 29 juli: Coronavirus (COVID-19)

GGD IJsselland: Vaccinatie zonder afspraak nu ook in Deventer en Hardenberg

GGD IJsselland start vanaf vrijdag 30 juli op de vaccinatielocaties in Deventer en Hardenberg met ‘prikken zonder afspraak’. “We krijgen positieve reacties op de vrije inloop in Dalfsen en Zwolle. Daarom blijven we dit daar doen. En omdat we voldoende vaccins ontvangen, kunnen we het vanaf morgen ook aanbieden in Deventer en Hardenberg. Let wel op: het is voor mensen die nog géén vaccinatie hebben gehad”, zegt Jacco van Gastel, waarnemend projectleider COVID19 Vaccinatie.

Hoe werkt het?
Tijdens openingstijden kun je gewoon binnenlopen voor je vaccinatie. Voorwaarde is dat je nog niet gevaccineerd bent. Ben je tussen de 12 en 18 jaar (geboren voor 1 juli 2009)? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor vaccinatie met Janssen (1 prik) of BioNTech/Pfizer (2 prikken).

Service
Van Gastel: “Het is mooi dat we deze service kunnen bieden. Zo kunnen mensen zich laagdrempelig laten vaccineren en zichzelf, en hun omgeving, beschermen tegen bijvoorbeeld de Delta-variant van het coronavirus. Ik zou zeggen, kom langs, onze medewerkers zitten er klaar voor. Neem je identiteitsbewijs en gezondheidsverklaring mee. Vul de gezondheidsverklaring alvast thuis in, dan kun je snel door.”

Registratie op locatie
De gezondheidsverklaring vind je bij de uitnodigingsbrief die je van het RIVM hebt gekregen, en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor je registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan. Je hebt van Janssen maar één prik nodig. Van Moderna en BioNTech/Pfizer twee. Van Gastel: “De datum voor de afspraak voor de tweede prik wordt meteen met je gemaakt. Je kunt zelf bepalen wanneer je op die dag binnenloopt.”

Houd rekening met wachttijd
“We weten niet hoeveel mensen er in Deventer en Hardenberg zonder afspraak binnen komen lopen. In Dalfsen en Zwolle loopt het goed door, maar het kan natuurlijk zijn dat je even moet wachten. Of dat op een gegeven moment de vaccins voor die dag op zijn”, waarschuwt Van Gastel. “Dus kom op tijd, dan vis je niet achter het net.”

Vaccinatielocaties en openingstijden (dagelijks):
Hardenberg (Evenementenhal): 08.00 tot 18.30 uur
Deventer (Runshopping Centre De Snipperling): 08.00 tot 18.30 uur
Dalfsen (De Trefkoele+): 09.00 tot 15.30 uur
Zwolle (IJsselhallen): 08.00 tot 18.30 uur

Let op: kies je voor een mRNA-vaccinatie in Dalfsen? Dan krijg je je tweede vaccinatie op een andere locatie. Bijvoorbeeld in Deventer, Hardenberg of Zwolle. Reden is dat de locatie in Dalfsen na 8 augustus is gesloten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 29.07.21 | 17.00 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36508 s