Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur

Groot deel rij- en hoekwoningen

Tien extra woningen in Tag West Genemuiden

Tien extra woningen in Tag West Genemuiden

Tien extra woningen in Tag West Genemuiden© Linde Architectuur

In de eerste fase van nieuwbouwwijk Tag West in Genemuiden komen tien extra woningen. "Wij zijn hier heel blij meeĒ, zegt wethouder Harrie Rietman. ďIn dit plandeel komen nu meer rij- en hoekwoningen. Juist daar is veel vraag naar, zo
blijkt uit ons woonbehoefteonderzoek van februari."


De druk op de woningmarkt is groot. Veel mensen kunnen geen betaalbare woning vinden. Ook in Zwartewaterland is het moeilijk geworden. Tien extra woningen is in dat opzicht goed nieuws, vindt de wethouder.

ďAanvankelijk zou de projectontwikkelaar op deze locatie 16 woningen bouwen, waarvan een aantal op kavels van 1000 m2. In deze tijd van woningnood maken we liever andere keuzes. De kavels worden kleiner, de prijzen lager en er komen meer huizen. Bijkomend voordeel: meer doorstroming, waardoor er weer bestaande woningen beschikbaar komen.Ē

13 rijwoningen
Van de 26 woningen worden er 13 als rij- en hoekwoningen uitgegeven. Verder komen er acht twee-onder-ťťn-kap en vijf vrijstaande woningen. Deze verdeling hebben de gemeente en de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden gezamenlijk vastgelegd. Hiermee neemt het totale aantal woningen in de eerste fase van Tag West toe. Er waren 230 gepland. Dat worden er dus 240. De woningen vormen het sluitstuk van Tag West eerste fase. Voor de tweede fase staan ook 240 woningen gepland.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag zes weken ter inzage en wordt ook gepubliceerd in het Gemeenteblad en op www.ruimtelijkeplannen.nl Na deze ter inzage legging wordt het bestemmingsplan via het college ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 31.08.21 | 14.09 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.37863 s