Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur

Swift Amsterdam - SC Genemuiden 2-3 (0-1)

Sportclub Genemuiden op karakter naar overwinning

© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Er zijn soms van die wedstrijden die het aankijken meer dan de moeite waard zijn. Het duel van zaterdag tussen Swift Amsterdam en Sportclub Genemuiden was er zo één. Er stonden twee teams binnen de lijnen die de toeschouwers meer dan vermaakten. Het werd dan ook één duel waar alles in zat. Strijd, passie en knokken voor iedere bal. Dat is in het kort waar het in het duel om draaide. Sportclub Genemuiden had iets goed te maken. Na het verloren duel tegen RKAV Volendam was het team getergd en wilde tegen iedere prijs een goed resultaat op de mat neerleggen. Het door blessures geplaagde Sportclub slaagde hier volledig in. Met een 2-3 overwinning stapte het van het veld.

Sportclub Genemuiden startte prima en kwam al in de 11e minuut van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Bart Jan Brouwer bewees maar weer eens dat zijn verre ingooi een krachtig wapen is. Rens van Benthem wist wel raad met deze bal op maat, zette er zijn hoofd tegen en de vroeg gedroomde voorsprong was daar. Op dat moment misschien tegen de verhouding in maar daar maalde bij Sportclub Genemuiden niemand om. Swift Amsterdam was immers een geduchte tegenstander, waarvan we dit seizoen zeker nog meer van gaan horen.

Deze kickstart smaakte naar meer. Echter nog geen tien minuten later kreeg Sportclub een flinke tegenslag te incasseren. Osama Ben Kaddour mocht vroegtijdig met een rode kaart de kleedkamer op gaan zoeken. Een verkeerde reactie van zijn zijde richting Swift speler Ties Bos zorgde hiervoor. Sportclub Genemuiden moest met nog 70 minuten op de klok met tien man verder.

Wonderbaarlijk lukte het de groen-witten om de voorsprong tot aan de rust vast te houden. De goed keepende doelman Jannick de Lange was hier medeverantwoordelijk voor. Door een blessure van doelman Hidde Streutker (hak) stond hij tussen de palen.

Dat het bij de start van de tweede helft al snel fout ging was dan ook een domper op de wedstrijd tot nu toe. Spelend met slechts tien man vergt het één en ander in de organisatie van staf en de spelers die binnen de lijnen staan. Sportclub leek even op een wolk te zitten, maar kwam vrij hard terug op aarde. Nog geen minuut was er gespeeld, toen Noa Benninga met een hard schot de gelijkmaker binnen schoot. Vijf minuten later was het opnieuw raak, na een voorzet van rechts was het Fidal Yilmaz die de thuisploeg met een kopbal op een 2-1 voorsprong zette.

Sportclub leek aangeslagen, maar niet verslagen. Het rechte zijn rug. Zette nog een tandje bij en knokte voor wat het waard was. De niet gestarte Jens Jurn Streutker (rug) verving de op dat moment goed spelende Rick Doorn. Dit gaf achterin wat meer rust wat het hele team ten goede kwam. Met nog minder dan 15 minuten te gaan en een achterstand kwam ook Lars Miedema binnen de lijnen. De nieuwkomer, die deze week tot overeenstemming kwam met Sportclub bleek na afloop de gouden wissel te zijn. Nog niet geheel fit maakte hij zijn aanstelling meer dan waar.

Koud in het veld had hij zijn eerste treffer in het groen-wit al te pakken. De mee opgekomen Rens van Benthem plaatste een perfecte bal op het hoofd van de inkomende Miedema. Deze wist hier wel raad mee. Hard verdween de bal dan ook achter doelman Mats van der Wijst. Sportclub Genemuiden rook bloed, het gevoel overheerste dat er nog meer in zat. Dat dit gevoel dan ook nog bewaarheid wordt is iets waar je alleen maar mag van dromen.

Een lange steekpass vanaf de middenlijn, gegeven door Kay Velda bracht opnieuw Lars Miedema instelling. Hij kon vrij gemakkelijk van zijn tegenstander weglopen, omspeelde slim de Swift-doelman en met gevoel schoof hij de bal in het doel. Met nog vijf minuten te gaan en eventuele bonus minuten was Sportclub Genemuiden er alles aangelegen om de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte wonderbaarlijk, hachelijke momenten werden neergeslagen. Het collectief faalde niet. Er stond een team binnen de lijnen wat ervoor ging. Na het verloren duel tegen RKAV Volendam was het duel tegen Swift een mooie opsteker, deze overwinning smaakt in ieder geval naar meer. (Helmich Lubberts | www.sc-genemuiden.nl)

Swift Amsterdam - SC Genemuiden 2-3 (0-1)
Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak
Ass. Scheidsrechter: Dhr. M. Adriaans
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N. Oppedijk
Toeschouwers: 150
Scoreverloop: 11. Rens van Benthem 0-1, 47. Noa Benninga 1-1, 51. Fidel Yilmaz 2-1, 69. Lars Miedema 2-2, 83. Lars Miedema 2-3.
Gele kaart: 90+2. Mallqui Cabezas Narvaez (Swift), 90+2 Kay Velda (SC Genemuiden).
Rode kaart: 22. Osama Ben Kaddour (SC Genemuiden)

Opstelling Swift Amsterdam: Mats van der Wijst, Daan Siegerist, Guido Moelee, Sean den Hoed (59. Teun van Zweeden), Ties Bos (46. Mex Bakker), Barbosa Nhoca, Daan Sutorius, Dario Lovecchio (77. Mallqui Cabezas Narvaez, Carlos Groen, Fidel Yilmaz, Noa Benninga (89. Jelle Spanninga).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Jannick de Lange, Bart Jan Brouwer, Rick Doorn (51. Jens Jurn Streutker), Ryan van Lente, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar (73. Lars Miedema) (89. Sijmon Eenkhoorn), Kay Velda, Nick Buitink, Matthias Breman, Rens van Benthem, Osama Ben Kaddour.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.09.21 | 09.52 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.64781 s