Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur

Hattrick voor DESZ-speler Danny Moorman

DESZ verslaat DES in vriendschappelijk duel

© DESZ | Jan Willem Oldenbeuving

Afgelopen zaterdag stond er een vriendschappelijk duel op het programma tegen de mannen van DES uit Nijverdal uitkomend in de 3de klasse Oost. Na een feestelijke opening van de nieuwe DESZ-kantine en het 75 jarig jubileum kon de wedstrijd om 15.00 uur aanvangen.


In de beginfase zocht DESZ veelvuldig de aanval. Na amper 1 minuut stuurde Kuurman, D. Moorman de diepte in die net niet kan afronden. Na 9 minuten was het wel raak! Een afgemeten voorzet van Danny Moorman belandde op het hoofd van Frank Kuurman, die de 1-0 maakte. DESZ speelde met veel agressie en power en dat resulteerde na 13 minuten al snel in de 2-0. Een goeie actie van Esteie op de achterlijn die met zijn voorzet Witte vond en simpel kon binnenwerken. Niet veel later krijgt DESZ een hoekschop. Specialist Karlo Naberman draait de bal gevaarlijk in, het is Arjan Krabbe die het hoofd tegen de bal zet en de 3-0 op het scorebord zet.

De tegenstander probeert het met ballen achter de verdediging van DESZ maar de thuisploeg heeft het organisatorisch goed staan. De 4-0 is van mooie schoonheid. Esteie krijgt de bal na een foutje van de verdediger en haalt verwoestend uit met links. Net voor rust komt de thuisploeg ook nog op 5-0 na een aanval over meerdere schijven is het Thomas Witte die goed voor zijn man kruipt en de 5-0 op het scorebord zet. De tegenstander probeert nog wat terug te doen maar Jordy Slager houd zijn doel keurig schoon.

De beginfase na rust blijft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De thuisploeg krijgt nog een paar mogelijkheden maar is slordig in de eindfase. Uit het niets scoren de gastheren de 5-1. Een steekbal door de verdediging waarbij de spits Slager omspeelt en kan scoren. DESZ lijkt de concentratie wat te verliezen. Niet veel later komen de bezoekers op 5-2 een beetje een identieke situatie als bij de eerste tegengoal. Tijd voor een drinkpauze waarin Kaagman de boel op scherp zet. In het laatste gedeelte van de wedstrijd krijgt Esteie nog een forse schop waarop de scheidsrechter besluit een rode kaart te geven aan de desbetreffende speler van de tegenstander. Het slotstuk is voor Thomas Witte die na een fraaie actie en dito voorzet van Danny Moorman zijn hattrick maakt en zet de eindstand op het scorebord: 6-2!

Zaterdag aanstaande staat voor DESZ hun eerste bekerwedstrijd uit tegen VVI uit Idskenhuizen op programma. Aanvang 14:30 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.09.21 | 11.10 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.39178 s