Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur

TV-programma 13 september bij Omroep MAX

Hasselt voor miljoenenpubliek in Denkend aan Holland

Hasselt voor miljoenenpubliek in Denkend aan Holland

Hasselt voor miljoenenpubliek in Denkend aan Holland© Gemeente Zwartewaterland

In juni maakten André van Duin en Janny van der Heijden opnamen in Hasselt voor Denkend aan Holland; maandag 13 september wordt het programma bij Omroep MAX uitgezonden. “Wij wisten het al, André en Janny weten het nu ook en straks weet ook de rest van Nederland hoe mooi Hasselt is”, zegt burgemeester Bilder.

Bilder speekt van een prachtig stukje Hasselt-promotie. “We hopen dat veel mensen straks denken: Hasselt, daar moeten we naartoe. Dat is goed voor toerisme en werkgelegenheid in Hasselt. Er wordt hier veel geïnvesteerd in toerisme. Kijk naar de nieuwe paden in het Van Stolkspark, de toeristische wegwijzers in de binnenstad en naar de Veerpoort, waarvan we de fundamenten opnieuw opbouwen. Dat zijn aantrekkelijke ontwikkelingen voor toeristen.”

Klein Amsterdam
Het tv-duo voer in het voorjaar onder begeleiding van onze brugwachters door de grachten van Hasselt. Ook brachten zij een uitgebreid bezoek aan maatschappelijke restaurant en cadeauwinkel De Linde. André en Janny waren “verrukt van Hasselt”, zo gaven zij toen aan.

Ook Omroep MAX schijft op haar website enthousiast over Hasselt. “Ze komen langs Hasselt, het kleinere broertje van Zwolle maar als Hanzestad niet minder monumentaal en oogverblindend. Niet voor niets wordt dit stadje Klein Amsterdam genoemd met zijn grachten, bruggen en sluizen.”

De vaartocht met drie Hanzesteden in de hoofdrol begint in het oude stadshart van Zwolle en leidt over het Zwarte Water langs Hasselt naar Kampen. “Een prachtig waterrijk gebied vol landerijen en bossen waar af en toe een kerktoren in de verte verraadt dat ze weer in de buurt komen van de volgende historische plek”, aldus de omroep.

Denkend aan Holland trekt volgens Omroep MAX 1,7 miljoen kijkers.

Hanzeverbond
‘De Hanze’ was een handelsverbond van circa 200 steden dat honderden jaren functioneerde. Het huidige Hanzeverbond is een samenwerking tussen 9 Hanzesteden in Gelderland en Overijssel op het gebied van toerisme. Dit verbond bestaat 25 jaar.

Denkend aan Holland met Hasselt
Maandag 13 september, 21.25 uur
Omroep MAX, NPO 1

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.09.21 | 17.23 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.42414 s