Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur

Presentatie vrijdagavond in jeugdsoos Eclusa

Informatiebijeenkomst over inrichting Cingellandenpad

Cingellandenpad

Cingellandenpad© Woordenbos | Anja Bos

De ontwikkelingen rondom het wandel- en beweegpad aan de Weteringallee in Zwartsluis zijn het afgelopen jaar voortvarend verlopen. Inmiddels ligt er een vastomlijnd plan klaar dat vrijdag 17 september wordt gepresenteerd in jeugdsoos Eclusa aan de Cingellanden 1a. Iedereen die wil weten wat er (nog meer) gaat gebeuren op en rond het Cingellandenpad aan de Weteringallee is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dat kan tussen 18:00 en 20:00 uur.

Nadat in december 2020 het pad al werd aangelegd is het afgelopen voorjaar een werkgroep aan de slag gegaan om met ideeŽn te komen voor de inrichting van de omgeving van het pad. Bovendien werden buurtbewoners aan de hand van een zogenaamde Ďpraatplaatí betrokken bij de plannen.

Het beweegpad heeft inmiddels de naam Cingellandenpad gekregen. Het pad en de omgeving worden gekenmerkt door een open karakter. Ook is het de bedoeling dat er meerdere beweegtoestellen komen te staan ťn dat de visvijver geschikt wordt gemaakt voor mindervaliden. Met betrekking tot de beweegtoestellen is er vanuit de buurtbewoners ťn de bewoners van de Schans en de omliggende seniorenwoningen een voorkeur uitgesproken voor plaatsing van een beweegbank en een vitaliteitsbrug. Zodra alles is gerealiseerd worden er vanuit de Schans beweeggroepen voor ouderen georganiseerd die gebruik gaan maken van deze toestellen. De hengelsportvereniging zet zich in om de speciale vissteiger te realiseren.

Het Cingellandenpad wordt gekenmerkt door de toepassing van veel groen. Hierdoor moet een parkachtige omgeving ontstaan. Veel bloemen, kruiden en een vlindertuin staan in de plannen, waarvan een deel dit najaar al uitgevoerd gaat worden. Ook is het de bedoeling dat er hoogstam fruitbomen worden geplant.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 14.09.21 | 14.13 UUR


advertentie

Vandaag:
15° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.49681 s