Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

VV de Weide neemt drie punten mee naar huis

DESZ geeft wedstrijd onnodig uit handen: 2-3

DESZ geeft wedstrijd onnodig uit handen: 2-3

DESZ geeft wedstrijd onnodig uit handen: 2-3© DESZ | Henk Kuik

Na ruim 350 dagen niet gespeeld te hebben in competitieverband was het afgelopen zaterdag voor DESZ eindelijk zover. De Sluzigers mochten aantreden tegen VV de Weide uit Hoogeveen. Voor rust kwamen de Sluzigers op een 1-0 voorsprong. Na de theepauze werd deze marge verdubbeld. Nadat de uitploeg iets terug had gedaan kantelde de wedstrijd volledig. Na 90 minuten stapten de groen-witten als winnaar van het veld. Eindstand 2-3.

DESZ zette de ploeg uit Hoogeveen vanaf het eerste fluitsignaal meteen onder druk, waardoor de eerste grote kans niet lang op zich liet wachten. Kisjes ontving de bal op zo’n 25 meter van het doel en besloot hard uit halen. Zijn poging strandde op de paal.

In de 14e minuut was het wel raak voor DESZ. Een goed genomen hoekschop van Danny Moorman kon bij de tweede paal simpel binnen worden geschoten door Gerjan Konterman, 1-0. DESZ drukte de uitploeg verder naar achteren en werd gevaarlijk via een hoekschop. Een afgeslagen hoekschop van Naberman kwam voor de voeten van D. Moorman. Zijn poging eindigde jammer genoeg op de paal. Het restant van de eerste helft zorgde voor beide doelen voor weinig gevaarlijke momenten. DESZ bleef aandringen in de laatste linie van Hoogeveen, waar de uitploeg ervoor koos om vooral via de omschakeling gevaarlijk te worden. Henrico Abma wist in de eerste helft vrij eenvoudig zijn doel schoon te houden. Ruststand 1-0, voor de rood-witten.

Na de theepauze wist DESZ de score te verdubbelen. DESZ veroverde via Kisjes rondom het 16 meter gebied de bal van Hoogeveen. De bal kwam in de voeten van Kuurman die op zijn beurt Danny Moorman alleen voor de keeper zetten. Laatstgenoemde schoot de bal tegen de touwen, 2-0. Het leek een eenvoudige middag te worden voor de mannen van Kaagman.

Echter, DESZ bleef in het tweede bedrijf onrustig aan de bal, leed veel balverlies waardoor de Weide gevaarlijk kon worden. In de 60e minuut was Abma kansloos op een inzet van Strijker, 2-1. DESZ leek de draad kwijt te zijn en de uitploeg rook kansen, waardoor de Sluzigers niet veel later de spreekwoordelijke deksel op de neus kreeg.

Na balverlies op het middenveld kwam Strijker oog in oog met Abma en wist te scoren, 2-2. Binnen 15 minuten kantelde de wedstrijd volledig. De 2-3 liet niet lang op zich wachten. Mulder verschalkte Abma vanaf 16 meter in de korte hoek. DESZ probeerde in de slotfase de stand gelijk te trekken en werd via Krabbe, Moorman en Esteie nog wel gevaarlijk maar wist uiteindelijk niet meer te scoren. Eindstand 2-3. Zaterdag aanstaande spelen de Sluzigers in Assen tegen Achilles 1894, aanvang 15:00 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 27.09.21 | 09.32 UUR
Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.22496 s