Vrijdag 12.08.22 | 21.27 uur

Start 'voorjaarsklassieker' op terrein van Heutbouw

Tevredenheid overheerst bij organisatie L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel

© Stichting Wielerpromotie Genemuiden

Op zaterdag 25 september 2021 stond de traditionele ‘Omloop van Noordwest Overijssel’ op de wedstrijdkalender. Normaliter vindt deze koers plaats in april, maar dat kon vanwege de landelijke coronamaatregelen niet plaatsvinden. Stichting Wielerpromotie Genemuiden zette alles op alles om de 450 wielrensters en wielrenners ondanks de maatregelen tóch een koers aan te bieden. Dat resulteerde na afloop in een mooie woorden en complimenten voor voorzitter Jan Bos.

Van 'Mooi parcours', 'Sterk deelnemersveld', 'Geweldige organisatie', 'Organisatie staat als een huis' en meer. 'Complimenten waar je warm van wordt' geeft Jan Bos aan, 'het kan ook anders en na afloop een mooie 4e plek voor Joelle Eenkhoorn.'

Nieuweling-meisjes en junior-dames
Om 9.00 uur ‘s ochtends vertrokken de nieuweling-meisjes en de junior-dames, vanaf het terrein van HEUTBOUW, voor hun gezamenlijke wedstrijd om de “Grote Prijs Anna van der Breggen”. Met lekker zacht weer aan de Sisalstraat werd gestart met de Junior-vrouwen en de Nieuweling-meisjes.

De koers bleef richting Blokzijl lang gesloten. Geen echte aanvallen dit jaar. Wel vielen er gaten door een valpartij nabij St. Jansklooster welke resulteerde in wat schaafwanden bij een aantal deelneemsters. Dit wedstrijd verloop zouden we later op de dag nog tweemaal zien. Even leek de wind vat te krijgen op het langzaam uitdunnende peloton. Het peloton brak in tweeën uiteen met Joelle Eenkhoorn van de Wv NWH in de eerste groep. Na st Jansklooster, met een lekker briesje, in de rug kwamen de twee groepen weer tezamen. Het weer was te zacht om echt zijn stempel te drukken op de koers.

Dit leidde uiteindelijk tot een massasprint in de straten van Genemuiden. Scarlett Souren drukte bij de Junior-dames als eerste haar voorwiel over de eindstreep en haar zus Nikki Souren deed ditzelfde bij de Nieuweling-meisjes. Joelle Eenkhoorn behaalde een vierde plek in de Nijverheidstraat.

Nieuwelingen
Om 12.00 uur starten de nieuwelingen voor hun koers. Ook hier werd hard gekoerst maar bleef uiteindelijk het gehele peloton tot in de straten van Genemuiden bij elkaar. De Nieuwelingen reden dezelfde route als de dameskoers. Via Hasselt en Zwartsluis een mooie route door de kop van Noordwest Overijssel. Ook hier brak het grote peloton niet in stukken, zoals normaal in het voorjaar wel vaak het geval is tijdens deze koers. Veel van de jonge coureurs konden het hoge tempo vooraan niet bijbenen waardoor ze de groep moesten verlaten. Julian Vergouw sprintte uiteindelijk, met een nog 60 man groot peloton, naar de eindoverwinning.

Junioren
De junioren in de leeftijdscategorie 17-18 jarigen vertrokken om 15.00 uur voor hun koers. Diverse mooie passages in de Weerribben zorgden ervoor dat het peloton in enkele groepen verbrokkelde mede door conditieverschil en de afstand van de koers. Op de dijken van Kuinre richting Vollenhove werd stevig doorgereden met een groot peloton. De koers brak nooit echt open. Ook hier kon de wind niet het wedstrijdverloop bepalen met als gevolg dat een grote groep renners richting de finale ging. Het talrijke publiek langs de kant ontving Roan Konings met luid applaus op de streep als winnaar van de 49e editie van de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel”.

Stichting wielerpromotie Genemuiden is blij met de vier winnaars. Voorzitter Jan Bos geeft aan dat hij blij is met het koersverloop en blij met alle complimenten die hij deze dag heeft ontvangen. Jan Bos gaf deze complimenten ook direct door aan sponsoren en alle betrokken vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen organiseren. Jan Bos kan nu al uitzien naar volgende jaar.

Volgend jaar kent de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel” namelijk een jubileum. Dan zal namelijk alweer de 50e editie worden georganiseerd. Waarschijnlijk zal deze jubileumeditie worden verreden op zaterdag 2 april 2022.

Uitslagen;
Junioren
1. Roan Konings
2. Joren de Gruijter
3. Max Mosmuller

Nieuwelingen
1. Julian Vergouw
2. Chris Kisters
3. Thom van der Werff

Junior-vrouwen
1. Scarlett Souren
2. Babette van der Wolf
3. Cecilia van Zuthem

Nieuweling-Meisjes
1. Nikki Souren
2. Merel Hartog
3. Puck Langenbarg

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 28.09.21 | 08.42 UUR


advertentie

Vandaag:
34° | 13°
Meer weer...
Morgen:
27° | 14°


AGENDA
  • Zondag 14.08.22
  • Maandag 15.08.22
  • Dinsdag 16.08.22
  • Woensdag 17.08.22
  • Donderdag 18.08.22
  • Vrijdag 19.08.22
  • Zaterdag 20.08.22
  • Volledige agenda...

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17651 s