Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Werkzaamheden voor meer verkeersveiligheid starten op 4 oktober

Kruispunten Burgemeester Malcorpslaan en Sikkel in Hasselt op de schop

Burgemeester Malcorpslaan in Hasselt

Burgemeester Malcorpslaan in Hasselt© Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland maakt een groot aantal kruispunten in de Burgemeester Malcorpslaan en de Sikkel in Hasselt verkeersveiliger. Op maandag 4 oktober beginnen de werkzaamheden. Het werk aan de Vaartweg is dan afgerond. “Zo voorkomen we zoveel mogelijk verkeershinder voor bewoners, bezoekers en bedrijven”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

Uit metingen blijkt dat in de wijk vaak te hard wordt gereden. De gemeente wil daarom de belangrijke doorvoerwegen Burgemeester Malcorpslaan en de Sikkel verkeersveiliger maken. “We beginnen met de kruispunten”, zegt Slingerland. "Later, wanneer ook de riolering moet worden vervangen, versmallen we de weg en vervangen we het asfalt door klinkers. Zo geven we deze 30km-weg ook de uitstraling van een 30 km-weg."

De aanpassing van de kruispunten levert al veel veiligheidswinst op. Het gaat om de kruispunten van de Burgemeester Malcorpslaan met de Sikkel, De Elshagen, Het Kooistuk, De Schraa, De Poortmaat en Het Woltmansland. Aan weerzijde van de school bij De Bagijnenkamp komen voetgangersoversteken op plateaus met schoolzonemarkering.

Kruispunten worden stuk voor stuk aangepakt
Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen wordt het werk stapsgewijs uitgevoerd. De aannemer begint op 4 oktober met het kruispunt Malcorpslaan-Sikkel bij de sportvelden. Daarna volgen een voor een de andere kruispunten. Woningen en overige voorzieningen blijven ondertussen bereikbaar. Wanneer welke kruispunten aan de beurt zijn, hangt af van de weersomstandigheden. De aannemer informeert bewoners en bestemmingsverkeer hierover tijdig met aankondigingsborden en huis-aan-huisbrieven. Naar verwachting is het werk eind dit jaar gereed.

Openbaar vervoer via andere route
Van week 40 tot en met week 47 rijdt de bus een aangepaste route. Kijk voor de aangepaste dienstregeling op www.connexxion.nl/dienstregeling

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.zwartewaterland.nl/malcorpslaan-sikkel Hier vindt u ook een schets van de aanpassingen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 28.09.21 | 12.52 UUR
Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19106 s