Vrijdag 12.08.22 | 21.27 uur

SC Genemuiden – v.v. Berkum 2-0 (0-0)

Sportclub Genemuiden het meest gelukkig tegen Berkum

SC Genemuiden – v.v. Berkum 2-0 (0-0)

SC Genemuiden – v.v. Berkum 2-0 (0-0)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden was zaterdag 2 oktober in het duel tegen v.v. Berkum misschien wel het meest gelukkige team van de dag. Met doelpunten van Lars Miedema en Rens van Benthem trok het team van trainer René van der Weij met een 2-0 overwinning in ieder geval aan het langste eind.


Sportclub Genemuiden streed in het duel voor iedere meter, knokte voor wat het waard was en was op basis daarvan aan het einde misschien wel de terechte winnaar. Een spektakel werd het nimmer op sportpark 'de Wetering' in de derby tegen de Zwollenaren, al doet de kaartenregen gegeven door scheidsrechter Meilink wellicht anders vermoeden. De rode kaarten uitgereikt in de slotfase van het duel aan Johnsen Bacuna en Björn Bakker waren dan ook het enige smetje op het overigens sportieve duel.

Sportclub Genemuiden begon sterk. Vanuit een verre ingooi van Bart Jan Brouwer was het Rens van Benthem die maar net voorlangs schoot. Aan de andere kant was het Boy Boeloerditi die namens Berkum gevaarlijk kon worden, zijn inzet met het hoofd kon maar ternauwernood van de doellijn worden weggewerkt en voorkwam dat de gasten al in een vroeg stadium op een voorsprong kon komen.

Sportclub Genemuiden was gewaarschuwd. Met het geroutineerde Berkum bleef het oppassen geblazen en het kleinste foutje kon al dodelijk zijn. Toch was het Sportclub Genemuiden die de beste kansen voor rust wist te creëren. Met Kay Velda en Lars Miedema aan de leidng ging het opzoek naar doelpunten, maar deze zouden er voor rust niet komen.

Na rust gingen de beide teams verder waar ze gebleven waren, niet alleen Berkum maar ook Sportclub loerde op die ene kans die wellicht nog zou gaan komen. De mogelijkheden waren jammer genoeg op één hand te tellen en het zag er dan ook lang naar uit dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou gaan eindigen.

Tot een kwartier voor het einde. Het bleek dat de beide teams het spektakel tot het slot hadden bewaard. Tot volle tevredenheid van het thuispubliek was het Sportclub Genemuiden die de score opende. Een verre ingooi van Bart Jan Brouwer bereikte de boomlange Jens Jurn Streutker, die de bal doorkopte naar de geheel vrijstaande en zojuist ingevallen Sijmon Eenkhoorn. Deze plaatse de bal voor het doel, waarna de inkomende Lars Miedema alleen zijn voet er nog maar tegen aan hoefde te zetten.

Wat er daarna gebeurde had weinig met voetbal te maken. Onsportief gedrag van Berkum speler Johnsen Bacuna richting Genemuiden speler Bart Jan Brouwer was de aanleiding hiertoe. Alles en iedereen ging zich er mee bemoeien, met als eindresultaat dat Bacuna en Björn Bakker met direct rood vroegtijdig de kleedkamer mochten gaan opzoeken.

Berkum stond ineens met 9 man en leek kansloos om nog iets van de wedstrijd te maken. Aan Sportclub Genemuiden de taak om dit uit te buiten. Met nog slechts 5 minuten plus extra tijd te gaan was dit een ideale gelegenheid om het doelsaldo wat op te krikken. Het bleef echter beperkt tot één doelpunt. Een vrije trap van Noureddine Boutzamar op de achterlijn net buiten de zestien bereikte Rens van Benthem. Hij bedacht zich geen moment en vanuit de draai gaf hij doelman Jasper de Visser het nakijken. Na ruim een jaar niet te hebben gespeeld, maakte nieuwkomer Thijs Dekker na een blessure die hij opliep in de voorbereiding zijn opwachting in de eerste officiële wedstrijd van Sportclub Genemuiden. Hij kwam in de 60e minuut binnen de lijnen voor Rick Doorn.'

SC Genemuiden – v.v. Berkum 2-0 | (0-0).
Scheidsrechter: Dhr. R. Meilink
Ass. Scheidsrechter: Dhr. P. Roos
Ass. Scheidsrechter: Dhr. M. Adriaans
Toeschouwers: 750
Scoreverloop: 74. Lars Miedema 1-0, 90+7 Rens van Benthem 2-0.
Gele kaart: 42. Rens van Benthem, 45. Rick Doorn, 71. Matthias Breman, 85. Nick Buitink, 90. Sijmon Eenkhoorn (SC Genemuiden), 45. Jorben Nieuwenhuis, 62. Chris van der Meulen (Berkum).
Rode kaart: 85. Björn Bakker, 85. Johnsen Bacuna (Berkum).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Rick Doorn (60. Thijs Dekker), Matthias Breman, Jens Jurn Streutker, Bart Jan Brouwer, Nick Buitink, Lars Miedema (81. Noureddine Boutzamar), Kay Velda, Arend van de wetering, Osama Ben Kaddour (70. Sijmon Eenkhoorn), Rens van Benthem.

Opstelling v.v. Berkum: Jasper Visser, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Marc van de Meulen, Frank van der Burg, Ivar Nijboer (87. Julian de Ruiter), Robert Schonewille (87. Roy van der Stouwe), Bjorn Bakker, Chris van der Meulen, Boy Boeloerditi (65. Bas van Wijnen), Johnsen Bacuna.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.10.21 | 08.28 UUR


advertentie

Vandaag:
34° | 13°
Meer weer...
Morgen:
27° | 14°


AGENDA
  • Zondag 14.08.22
  • Maandag 15.08.22
  • Dinsdag 16.08.22
  • Woensdag 17.08.22
  • Donderdag 18.08.22
  • Vrijdag 19.08.22
  • Zaterdag 20.08.22
  • Volledige agenda...

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17926 s