Vrijdag 12.08.22 | 21.27 uur

O.N.S. Sneek - SC Genemuiden 0-4 (0-1)

Ben Kaddour maakt hattrick voor Sportclub Genemuiden

Ben Kaddour maakt hattrick voor Sportclub Genemuiden

Ben Kaddour maakt hattrick voor Sportclub Genemuiden© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Lachende gezichten waren er te zien na afloop van het gespeelde duel tegen O.N.S. Sneek. Sportclub Genemuiden stapte met een ruime 0-4 overwinning van het veld en mocht niet alleen door deze doelpunten maar ook door het vertoonde spel meer dan tevreden zijn.

Sportclub Genemuiden kende weinig problemen in Friesland. Na een wat mindere eerste helft kwam het in het tweede bedrijf op stoom en beleefde het daardoor een prima middag.

Scheidsrechter Boringa had nog maar net gefloten voor de start van de wedstrijd of de eerste kans was er al. Vanaf het middenveld kwam de bal via Bart Jan Brouwer en Nick Buitink bij Osama ben Kaddour terecht. Hij soleerde als een scherp mes door de Sneekse verdediging en leek al in een vroeg stadium Sportclub Genemuiden op een 0-1 voorsprong te zetten. De meegekomen Gabriël Fernando voorkwam dit. Hij kon ternauwernood de bal van de doellijn halen en zorgde daarmee dat zijn club al vroeg tegen een achterstand aankeek.

Toch zou het de middag van Kaddour gaan worden, die na afloop aangaf dat het beste wel knaagde aan hem dat het nog niet zo liep als hij wilde. Samen met het team liet hij echter zien waar hij toe in staat is en bekroonde dit met maar liefst drie treffers.

Zijn eerste doelpunt kwam in de 18e minuut. Vanuit het midden nam hij de bal aan, tilde deze met zijn voet op en met de buitenkant van zijn voet gaf hij de uitkomende doelman Tristan Boersma met een beken bal en eens niet zo’n harde schuiver het nakijken. Niet veel later was het de beurt aan Nick Doorn. Zijn bal belande nog wel in het doel maar ging wegens buitenspel niet door.

Aan de andere kant was het Patrick van der Veen die namens Sneek een kans waagde. Ingrijpen van Jens Jurn Streutker voorkwam dit. Sportclub Genemuiden was allerminst onder de indruk van deze doelpoging, trok weer richting het Sneker doel en probeerde nog voor rust de marge te vergroten. Osama Ben Kaddour en Lars Miedema werden in stelling gebracht. Bij de eerstgenoemde zat er een been in de weg en Miedema had op slag van rust het geluk ook niet aan zijn zijde.

In de tweede helft zou het alleen maar beter gaan. Het zou niet de middag van O.N.S. Sneek gaan worden. Vanuit een corner, genomen door Osama Ben Kaddour kwam het tweede doelpunt tot stand. Zijn geplaatste bal kwam op het hoofd van de boomlange Jens Jurn Streutker terecht, deze toornde boven alles en iedereen uit en doelman Boersma was voor de tweede keer gezien.

Deze 0-2 achterstand bracht Jan Vlap, Trainer-Coach O.N.S. Sneek ertoe om wat vers bloed binnen de lijnen te brengen met een dubbele wissel. Mark Westra en Mounir Loolofs kwamen in het veld voor Glenn Buma en Han Maarten van Dijk. Een kleine 20 minuten later herhaalde hij dit met Lennart Feenstra en Jermaine Bregita, zij kwamen in het veld voor Rico Cordes en Giovanni Aronds.

Voor Sportclub Genemuiden maakte dit niet zoveel meer uit. Het zou de score alleen maar verder zien uitlopen. Het kwam na verloop van tijd steeds beter in het spel en gaf nagenoeg niets weg. De slotfase was dan ook voor de groen-witten met opnieuw een hoofdrol voor Osama Ben Kaddour. Twee treffers zouden er nog van zijn voet komen, treffers die een eindstand van 0-4 op het scorebord projecteerde. (O.N.S. Sneek - SC Genemuiden 0-4 (0-1) | Helmich Lubberts)

Scheidsrechter: Dhr. J.S. Boringa
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N. Oppedijk
Ass. Scheidsrechter: Mevr. A.M. de Haan
Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 18. Osama Ben Kaddour 0-1, 51. Jens Jurn Streutker 0-2, 79. Osama Ben Kaddour 0-3, 90. Osama Ben Kaddour 0-4.

Gele kaart: 71. Wesley Tankink (O.N.S. Sneek).

Opstelling O.N.S. Sneek: Boersma, Patrick van der Veen, Patrick van der Veen, Glenn Buma (57. Monnik Loolofs), Nick Kleen (70. Pieter Abe de Jong), Wesley Tankink, Gabriel Fernando, Rico Cordes (78. Leonardo Feenstra), Han van Dijk (57. Mark Westra), Giovanni Aronds (78. Jermaine Bregita), Gerben Visser.

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Matthias Breman, Jens Jurn Streutker, Bart Jan Brouwer (80. Ramon Beens), Rick Doorn (76. Thijs Dekker), Lars Miedema, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar, Sijmon Eenkhoorn (79. Nathan Bos), Osama Ben Kaddour.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.10.21 | 08.46 UUR


advertentie

Vandaag:
34° | 13°
Meer weer...
Morgen:
27° | 14°


AGENDA
  • Zondag 14.08.22
  • Maandag 15.08.22
  • Dinsdag 16.08.22
  • Woensdag 17.08.22
  • Donderdag 18.08.22
  • Vrijdag 19.08.22
  • Zaterdag 20.08.22
  • Volledige agenda...

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18018 s